Prajiturele cu alune, caramel si ciocolata

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 21 Dec 2011 | 11667 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Strat1
  • 160 g unt
  • 120 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 360 g faina
  • 2 g  praf de copt
  • Vanilie
  •  Strat 2:
  • 150 g zahar
  • 70 g unt
  • 100 ml smantana dulce (305 grasime)
  • 200 g alune
  •  Strat 3:
  • 200 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  •  Fulgi de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele cu alune, caramel si ciocolata:

Strat 1:

Untul usor topit  se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga galbenusuri si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul de unt. Bila de aluat se intinde si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se coace aprox 20 minute, pana se rumemneste putin.

Strat 2:

 Zaharul se pune intr-o cratita si se topeste la foc mic, apoi se adauga untul si smantana dulce, se mai tine pe foc 5 minute,apoi se opreste focul. Se lasa sa se racoreasca, apoi se adauga alunele.

Strat 3:

Ciocolata rupta bucati se pune intr-un vas la baine-marie impreuna cu untul si frisca lichida pana se topeste.

Asamblare:

In tava in care se afla blatul, se pune amestecul de caramel cu nuci  si se da la congelator pentru 15 minute, apoi se toarna glazura de ciocolata, se presara fulgi de cocos si se pune tava in frigider pentru 5-7 ore sau peste noapte.

A doua zi se taie in bucati potrivite si se pastreaza in cuti metalice.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu alune, caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (16)

Sidy 1

30.12.2011, 07:55

silvi0ara 1

03.01.2012, 12:48

Tare bine arata.

ccrisstiana 1

14.01.2012, 13:00

cat de bine arata =P~!la favorite cu ea

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si caramel