Prajitura asta am pregatit-o special pentru Mitinita si maruntele ei, care isi anuntasera vizita la noi saptamana trecuta. Dupa parerea mea, a iesit tare buna, usor insiropata, nici foarte dulce, cu o crema usoara de mascarpone, capsuni si afine si niste dungi de ciocolata pe deasupra. Cum maruntelele nu credeau ca am ascuns capsunele si afine prin crema, le-am poftit sa se convinga. :))
Am pregatit un blat pandispan cu cacao:
Galbenusurile le-am mixat cu zaharul, dupa care am adaugat uleiul, apa, cele 3 linguri de cacao, esentele si faina(plus praful de copt).
Albusurile le-am batut spuma si le-am incorporat usor in crema.
Am pregatit o tava de 30/40 cm: am uns-o cu unt si am tapetat-o cu hartie de copt. Am turnat compozitia in ea si am pus tava in cuptor pana s-a copt blatul.
E gata cand trece testul scobitorii. :)
Crema am preparat-o foarte usor, de asemenea: am pus intai gelatina la inmuiat in apa. Am mixat mascarpone cu smantana si mierea de albine, am adaugat gelatina, iar la final fructele.
Dupa ce blatul s-a racit, l-am insiropat si am intins peste el crema. L-am pus in frigider peste noapte.
Glazura de ciocolata am pregatit-o a doua zi, de dimineata: am pus smantana intr-un vas pe foc, am adaugat ciocolata rupta in bucati si am amestecat pana s-a topit ciocolata. Am adaugat si un cub de unt si l-am incorporat in crema.
Am scos prajitura pe un platou, am taiat cuburi pe care le-am distantat si am turnat glazura cu o lingura, formand dungi de ciocolata pe suprafata alba a prajiturii.
1
pentru ca blatul sa fie pufos adaugati albusurile usor in compozitie;
2
in crema eu am pus miere de albine, dar o puteti inlocui cu zahar, daca doriti;
3
de asemenea cantitatea de miere nu e obligatorie, mai adaugati daca preferati crema mai dulce sau chiar micsorati-o;
4
daca glazura de ciocolata nu vi se pare suficient de fluida pentru a decora prajitura, mai adaugati smantana in ea.