O reteta extrem de simpla, dar nu chiar la indemana oricui. Spun acest lucru intrucat nu tuturor le reuseste caramelul si de cele mai multe ori crantul nu se poate manca, ramanand aglomerari de zahar netopit , care nu se pot sparge in dinti.
Topim zaharul intr-un ibric mai mare, la foc mic. Amestecam continuu pentru a nu se arde , pana se lichefiaza bine si devine maroniu ( nu trebuie sa inceapa sa iasa fum, acesta fiind semn ca se arde zaharul ) .
Adaugam alunele prajite si tocate , amestecand totul rapid pentru ca acestea sa se acopere uniform cu sirop. Amestecam totul inca 1-2 minute, pentru a gati usor si alunele, apoi turnam cranţul imediat pe o bucata de folie de aluminiu si-l intindem cat mai uniform. ( Intindem rapid, intrucat se intareste la fel de rapid )
Lasam sa se raceasca , apoi dezlipim cranţul de pe folie si il portionam.
Pofta buna!
1
Daca zaharul este corect topit, batoanele de crant se vor sparge extrem de usor in dinti.
2
O portie inseamna o foaie de crant de cca 20/30 cm si este suficienta pentru 5-6 persoane .
3
Crantul poate fi servit ca atare, dar se poate utiliza si in alte deserturi ( ex. inghetata )
4
Putem inlocui alunele cu miez de nuca sau seminte de in / susan