Cranţ cu alune

de Ina in Dulciuri, 27 Iul 2014 | 22484 vizualizari

 

O reteta extrem de simpla, dar nu chiar la indemana oricui. Spun acest lucru intrucat nu tuturor le reuseste caramelul si de cele mai multe ori crantul nu se poate manca, ramanand aglomerari de zahar netopit , care nu se pot sparge in dinti.

 

INGREDIENTE

  • 200 g zahar
  • 200 g alune prajite, nesarate
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cranţ cu alune:

Topim  zaharul  intr-un ibric mai mare, la foc mic. Amestecam continuu pentru a nu se arde , pana se lichefiaza bine si devine maroniu ( nu trebuie sa inceapa sa iasa fum, acesta fiind semn ca se arde zaharul ) .

Adaugam alunele prajite si tocate , amestecand totul  rapid pentru ca acestea sa se acopere uniform cu sirop. Amestecam totul inca 1-2 minute, pentru a gati usor si alunele, apoi turnam  cranţul imediat pe o bucata de folie de aluminiu si-l intindem cat mai uniform. ( Intindem rapid, intrucat se intareste la fel de rapid )

Lasam sa se raceasca , apoi dezlipim cranţul de pe folie si il portionam. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca zaharul este corect topit, batoanele de crant se vor sparge extrem de usor in dinti.

2

O portie inseamna o foaie de crant de cca 20/30 cm si este suficienta pentru 5-6 persoane .

3

Crantul poate fi servit ca atare, dar se poate utiliza si in alte deserturi ( ex. inghetata )

4

Putem inlocui alunele cu miez de nuca sau seminte de in / susan

Daca ti-a placut reteta noastra "Cranţ cu alune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]