Astazi am facut o prajiturica de sezon, aducand ca noutate, cel putin pentru mine, stratul de biscuiti in loc de blat. A iesit foarte buna.
Strat de mere:
Se incepe cu pregatirea merelor: dupa ce au fost curatate de coaja si de seminte si spalate, se dau pe razatoare, apoi se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se tin la foc pana cand scade zeama lasata, amestecand din cand in cand. La final se adauga scortisoara si se ia cratita de pe foc.
Blat:
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Intr-un castron se pun mai intai ingredientele lichide si se amesteca, apoi se adauga si cele solide si se omogenizeaza. Aluatul se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor pana cand incepe sa se maroneasca.
Strat de biscuiti:
Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie, iar untul se topeste, apoi se amesteca.
Asamblare:
Cand blatul a inceput sa se maroneasca, se scoate tava din cuptor, se intind peste el merele caldute, apoi biscuitii, apasand usor cu o spatula de silicon si se introduce tava din nou la cuptor pentru inca 10-15 minute (pana cand biscuitii se inchid un pic la culoare).
Prajitura se lasa sa se raceasca, apoi se poate servi.