Bastonase cu mar

de aziz in Prajituri, 13 Apr 2011 | 3914 vizualizari

 

o reteta a la Flori Pica, minunata ..............

 

INGREDIENTE

  • 10 linguri ulei
  • 7 linguri apa minerala
  • 1 lingura otet
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 lingura zahar
  • 200 gr faina (la mine a intrat mai multa faina)
  • pt umplut:
  • 5 mere rase
  • 2 linguri ulei
  • 4-5 linguri zahar
  • scortisoara si zahar vanilat un plic
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bastonase cu mar:

Se iau din ingrediente 3 linguri ulei +2 linguri faina si se pun intr-o cratita pe foc un minut, amestecind continuu, pina obtinem un sos mai gros. Restul ingredientelor se amesteca si se framanta pina obtinem un aluat elastic.

Se intinde aluatul intr-o foaie subtirica, se intinde sosul de faina si ulei, apoi impartim foaia vizulal in trei. Aducem partea stinga peste partea din mijloc, apoi partea dreapta peste partea stinga. Rulam apoi punem in folie de plastic si dam la frigider 2 ore.

Intre timp punem merele intr-o cratita cu toate celelalte ingrediente , mai putin scortisoara care se adauga la final. Cind marul este moale oprim focul si lasam la racit.

Scoatem aluatul dupa 2 ore si intindem foaie (merge sa o faceti subtire subtire daca puteti) Se taie in 6 patratele, se umplu cu mar, se ruleaza si se inchid la capete. Se pun in tava, se fac crestaturi cu cutitul in aluat si la cuptor 175-180 grade,cam 20-25 minute. Cind se racesc se pudreaza cu zahar .....absolut delicioase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bastonase cu mar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

aziz 1

10.06.2011, 19:09

monicutza, multumesc de incredere si ma bucur ca ti-a placut asa ca ii multumesc si eu din nou lui Pica

Lau 1

15.09.2011, 14:02

am facut si eu ieri au fost foarte bune,

aziz 1

15.09.2011, 18:03

lau multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si crema caramel ( de post)