Reteta Laurei Sava....cu fooooarte mici modificari. Este extraordinar de pufoasa si gustoasa prajitura....
Blat :
Umplutura:
Ornat:
Ouale se mixeaza intregi cu zaharul pana se obtine o crema dubla ca volum. Apoi se adauga uleiul, faina cernuta, praful de copt, esenta de vanilie si laptele. Compozitia se imparte in doua parti egale.
Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare, apoi se pun la foc mic cu zahar dupa gust, scortisoara si coaja rasa de portocala. Se scad, apoi se scurg de zeama.
In tava 15/25 tapetata cu hartie de copt se toarna jumatate de compozitie, se da la cuptorul incins pentru 10 minute, apoi se scoate tava, se pun deasupra blatului copt foarte putin merele si se toarna restul de aluat. Se mai coace prajitura cam 30 de minute pana se rumeneste frumos deasupra.
Se lasa la racit foarte bine, apoi se portioneaza si se pudreaza cu zahar vanilat.