Prajitura cu mac si ganache de ciocolata

de T I M E A in Prajituri, 20 Oct 2012 | 6239 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri mac
  • Sirop:
  • 100 ml apa calduta cu 2-3 lingurite zahar pudra
  • Crema:
  • 200 gr frisca lichida neindulcita
  • 5 linguri zahar
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 100 gr ciocolata de lapte
  • Glazura:
  • folosim 4-5 linguri din crema, va explic mai jos
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac si ganache de ciocolata:

Mai intai pregatim crema (putem sa o pregatim si cu o zi inainte). Amestecam frisca cu zaharul si punem pe foc pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dam la frigider 2-3 ore pana se intareste bine.

Blat: batem albusurile spuma tare cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Apoi adaugam pe rand galbenusurile, apa fierbinte si uleiul. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si macul. Amestecam cu grija cu o spatula pentru a nu se lasa spuma.

Turnam intr-o tava mica tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 25-30 minute.

Scoatem din cuptor si lasam la racit.

Taiem blatul in doua apoi insiropam prima foaie.

Crema o scoatem din frigider, punem deoparte intr-un bol rezistent la caldura 4-5 linguri, iar crema ramasa o  mixam cu mixerul la viteza mare pana devine super pufoasa.

Ungem foaia insiropata cu crema de mai sus apoi asezam urmatoarea foaie pe care o insiropam usor.

Punem bolul cu cele 5 linguri de crema la cuptorul cu microunde timp de 20 sec. Scoatem si amestecam bine si astfel am obtinut glazura de ciocolata pe care o turnam peste prajitura sau pe feliile gata taiate cum am facut eu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac si ganache de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (33)

T I M E A 1

21.10.2012, 21:50

Roxy e fina si buna

kukibella 1

23.10.2012, 09:51

delicioasa

T I M E A 1

23.10.2012, 10:28

Kukibella

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Excelent