Se taie dovleacul si se curata de coaja.Se da pe razatoarea mare.
Intr-o cratita se topeste 100 gr unt si se pune peste dovleacul dat pe razatoare.
Se lasa la calit cca 10 minute amestecand cu grija sa nu se lege de cratita.
Se pune 3 linguri de zahar si o esenta de vanilie.
Se mai lasa inca 5 minute pe foc dupa care se da la rece.
Cand dovleacul este aproape racit ne apucam de facut aluatul pentru prajitura.
Amestecam foarte bine ouale cu zaharul.
Adaugam uleiul,laptele,praful de copt si la sfarsit faina.
Eu am mixat toate ingredientele.
Turnam jumatate compozitia de aluat intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se da la cuptor pentru 10 minute la foc potrivit.
Se scoate dupa 10 minute din cuptor si se adauga crema de dovleac.
Peste crema de dovleac se pune cealalta jumatate de aluat.
Se da iar la cuptor pentr cca 35-40 minute.
Se taie dupa ce sa racit.
Daca preferati se poate pudra cu zahar.