Prajitura Trandafirul Negru

de mimmi in Prajituri, 19 Apr 2012 | 17539 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:
  • 600 g faina,
  • 200 g zahar pudra,
  • 100 g margarina Rama,
  • 1 ou,
  • 1 plic praf de copt,
  • un praf de sare,
  • 200 ml lapte,
  • UMPLUTURA DE MAC,
  • 250 g mac macinat,
  • 250 g zahar pudra,
  • 150 g faina,
  • 1 praf de copt,
  • 100 g margarina topita,
  • 200 ml lapte caldut,
  • 2-3 zahar vanilat,
  • coaja de lamaie dupa gust,
  • CREMA:
  • 750 ml lapte,
  • 2 budinci de vanilie,
  • 1 margarina ,
  • 250 g zahar pudra,
  • esenta de vanilie,
  • GLAZURA :
  • 150 g ciocolata,
  • 1 lingura apa,
  • 1 cub unt
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Trandafirul Negru:

Ingredientele mentionate mai sus la "aluat " se framanta,cu mana pana se obtine o compozitie omogena pe care o impartim in 6 parti egale. 2 bucati de aluat se intind si se coc pe dosul unei tavi (23x33cm) pe rand, pana incep sa se rumeneasca frumos.

Cele 4 bucati de aluat ramase se intind pe masa si se ung fiecare cu urmatoarea compozitie : Laptele,margarina si zaharul se pun pe foc,pana se topesc. Acum se adauga macul, coaja de lamaie si se amesteca putin pentru a se opari macul. Luam de pe foc si adaugam faina si praful de copt si le amestecam pana se omogenizeaza. Cu aceasta compozitie,umplem cele 4 foi si le rulam ca pe cozonac. Cele 4 rulouri se pun toate intr-o tava si se coc impreuna,cca 50 de minute, dupa care le lasam la racit.

Intre timp preparam crema : 700 ml lapte se pun intr-o cratita pe foc, impreuna cu margarina, zaharul si esenta de vanilie. Intr-un pahar amestecam praful de budinca cu 50 ml lapte, iar cand s-a topit zaharul si margarina, turnam compozitia in cratita si amestecam pana se ingroasa. Se lasa la racit. 1/2 din crema se intinde peste prima foaie, se aseaza ruladele (nedezlipite) iar peste se intinde restul de crema. Se aseaza foaia ramasa, iar peste facem o glazura din ingredientele de mai sus.

Se lasa peste noapte intr-un loc racoros (nu frigider), iar a doua zi se poate taia.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Trandafirul Negru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (20)

ianculubita 1

20.04.2012, 19:49

ce bunatate!!!! si ce frumusete!!!

Teo 1

23.04.2012, 22:15

frumoasa ideea!

adasev12 1

23.04.2012, 22:41

super arata! si buna tare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Patratele de ciocolata