Prajitura Trandafirul Negru

de mimmi in Prajituri, 19 Apr 2012 | 18079 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:
  • 600 g faina,
  • 200 g zahar pudra,
  • 100 g margarina Rama,
  • 1 ou,
  • 1 plic praf de copt,
  • un praf de sare,
  • 200 ml lapte,
  • UMPLUTURA DE MAC,
  • 250 g mac macinat,
  • 250 g zahar pudra,
  • 150 g faina,
  • 1 praf de copt,
  • 100 g margarina topita,
  • 200 ml lapte caldut,
  • 2-3 zahar vanilat,
  • coaja de lamaie dupa gust,
  • CREMA:
  • 750 ml lapte,
  • 2 budinci de vanilie,
  • 1 margarina ,
  • 250 g zahar pudra,
  • esenta de vanilie,
  • GLAZURA :
  • 150 g ciocolata,
  • 1 lingura apa,
  • 1 cub unt
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Trandafirul Negru:

Ingredientele mentionate mai sus la "aluat " se framanta,cu mana pana se obtine o compozitie omogena pe care o impartim in 6 parti egale. 2 bucati de aluat se intind si se coc pe dosul unei tavi (23x33cm) pe rand, pana incep sa se rumeneasca frumos.

Cele 4 bucati de aluat ramase se intind pe masa si se ung fiecare cu urmatoarea compozitie : Laptele,margarina si zaharul se pun pe foc,pana se topesc. Acum se adauga macul, coaja de lamaie si se amesteca putin pentru a se opari macul. Luam de pe foc si adaugam faina si praful de copt si le amestecam pana se omogenizeaza. Cu aceasta compozitie,umplem cele 4 foi si le rulam ca pe cozonac. Cele 4 rulouri se pun toate intr-o tava si se coc impreuna,cca 50 de minute, dupa care le lasam la racit.

Intre timp preparam crema : 700 ml lapte se pun intr-o cratita pe foc, impreuna cu margarina, zaharul si esenta de vanilie. Intr-un pahar amestecam praful de budinca cu 50 ml lapte, iar cand s-a topit zaharul si margarina, turnam compozitia in cratita si amestecam pana se ingroasa. Se lasa la racit. 1/2 din crema se intinde peste prima foaie, se aseaza ruladele (nedezlipite) iar peste se intinde restul de crema. Se aseaza foaia ramasa, iar peste facem o glazura din ingredientele de mai sus.

Se lasa peste noapte intr-un loc racoros (nu frigider), iar a doua zi se poate taia.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Trandafirul Negru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

ianculubita 1

20.04.2012, 19:49

ce bunatate!!!! si ce frumusete!!!

Teo 1

23.04.2012, 22:15

frumoasa ideea!

adasev12 1

23.04.2012, 22:41

super arata! si buna tare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Krem a la Krem