Desert placinta cu crema de branza (fromage blanc)

de Gherca Daniela in Prajituri, 4 Dec 2018 | 4115 vizualizari

 

O prajitura super pufoasa, aerata si aromata. Se face usor si este de un mare efect pentru cei care o degusta.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 500 g crema de branza( fromage blanc), dar se poate folosi iaurt gras de 10% grasime
  • 8 foi de placinta
  • 200 g zahar
  • un varf cutit sare
  • esenta de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 40 g amidon de porumb
  • 100 g stafide
  • 50 g unt topit
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu crema de branza (fromage blanc):

       Intr-o tava de 20/30 cm punem hartie de copt, am ales o tava in care foaie de placinta trebuie sa acopere si marginile inalte.
     Peste hartia de copt asezam prima foaie de placinta, o ungem cu unt topit, asezam a doua foaie, o ungem la fel cu unt topit pana cand punem 4 foi toate unse cu unt (optional, intre foile unse se mai poate pune coaja razuita de lamaie sau portocala, eu nu am pus ca nu imi place).

     Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu sarea, apoi adaugam 100g zahar si mixam din nou pana obtinem o spuma ca de bezea.
     Galbenusurile le mixam impreuna cu restul de zahar, plicul vanilat si esenta de vanilie, pana capata o culoare albicioasa, apoi adaugam crema de branza in cazul meu (sau iaurt gras) impreuna cu
amidonul si mixam din nou pana omogenizam bine totul.
     Cu ajutorul unei palete de silicon punem compozitia de albusuri si amestecam usor de jos in sus pentru a obtine o compozitie pufoasa si aerata.
      Impartim compozitia rezultata in 5 (eu am facut totul la ochi :D)

     Peste foile de placinta deja unse, punem prima parte de compozitie (cca.4 linguri bune), presaram cateva stafide (stafidele cu trebuie inmuiate, pentru ca placinta este umeda si este suficient pentru a le umfla).
      Pe urma, punem inca o foaie de placinta, o ungem la fel cu unt topit, dar in tava o indoiem la capete pentru a nu urca pe margini (doar primele 4 foi trebuiesc lasate intregi pentru a acoperi placinta la final) punem a doua parte de compozitie, iar stafide, din nou a 6 a foaie de placinta unsa cu unt, iar compozitie, stafide pana terminam.
     Inainte de ultima foaie ramasa, tragem foile de pe margini in interiorul placintei pentru a nu se arde la coacere, dar si pentru ca placinta sa arate frumos, apoi punem ultima foaie de placinta, o ungem cu restul de unt si turnam deasupra compozitia ramasa. Nivelam frumos si dam tava la cuptorul preincalzit pentru cca. 40 minute la 170°C.

       Dupa ce prajitura s-a copt, o lasam sa se raceasca jumatate de ora, pentru a o putea taia, apoi o pudram cu zahar pudra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu crema de branza (fromage blanc)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 09:41

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert clafoutis cu cirese