Prajitura Tosca cu blat de mac si cocos, crema de vanilia si glazura de ciocolata

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 11 Iul 2010 | 36815 vizualizari

 

Prajitura Tosca cu blat de mac si cocos, crema de vanilia si glazura de ciocolata este un desert popular in bucataria romaneasca, cunoscuta pentru combinatia sa delicioasa de straturi contrastante de textura si arome. Aceasta prajitura este compusa dintr-un strat de blat pufos cu mac, acoperit de o crema fina de vanilie si o glazura de ciocolata crocanta. Numele "Tosca" se crede ca ar avea legatura cu celebra opera compusa de Giacomo Puccini, reflectand eleganta si complexitatea prajiturii.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Prajitura Tosca cu blat de mac si cocos, crema de vanilia si glazura de ciocolata

blat:

  • 8 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g mac
  • 50 g nuca de cocos
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 300g biscuiti 

crema:

  • 8 galbenusuri 
  • 8 linguri de zahar 
  • 400ml lapte 
  • 6 linguri amidon. 
  • 50 g unt
  • vanilie

glazura:

  • 100 g ciocolata
  • 4 linguri lapte
  • 50 g margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca cu blat de mac si cocos, crema de vanilia si glazura de ciocolata:

Cum se prepara Prajitura Tosca cu blat de mac si cocos, crema de vanilia si glazura de ciocolata

Blat:se bat albusurile spuma,apoi se adauga zaharul treptat;mai mixam putin si adaugam nuca de cocos si macul si omogenizam bine cu o lingura.la final adaugam si faina amestecata cu un praf de copt.Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata sau puneti hartie de copt ca e mai simplu.se lasa la cuptorul incins in prealabil,timp de 15-20min(faceti testul cu scobitoarea).

Crema:se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc,se adauga amidonul si se omogenizeaza.Laptele se fierbe si se adauga in fir subtire peste oua,amestecand.Se toarna totul in vasul n care a fiert laptele si se amesteca incontinuu pana se ingroase bine.La sfarsit se adauga vnilia si untul si se omogenizeaza.
Glazura:ciocolata se topeste impreuna cu margarina si laptele
Asamblare:blatul cu mac,crema,biscuiti(acoperim toata suprafata),glazura.

Serviti alaturi de un ice frappe sau un lemon ice tea . Recomandam si prajitura cu iaurt si caise

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca cu blat de mac si cocos, crema de vanilia si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti englezesti