Prajitura Tosca

de Kamelia92 in Prajituri, 24 Aug 2013 | 5025 vizualizari

 

Mi-a plăcut enorm rețeta :):) dar fiind ca nu prea iubesc ai mei cocosul,am adaptat rețeta in privința asta, dar si in dorința de a o simplifica, dar a-i păstra gustul extraordinar :):)

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLAT:
  • 6 albusuri
  • 150 g zahar
  • 100 g mac
  • 3 linguri pline de faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lamaie
  • PENTRU CREMA:
  • 6 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri de amidon de cartofi
  • 230 ml lapte
  • 200 g unt
  • ALTE INGREDIENTE:
  • o crească cafea indulcita
  • 200 g biscuiti de orice forma
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Începem cu blatul. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul si se amesteca pana se formează o bezea lucioasa. Se adauga macul, iar apoi praful de copt stins in seama de lămâie. Compozitia se pune intr-o tava si se coace la 180 grade făcând testul scobitorii sau pana se rumeneste deasupra. 

Cat se face blatul, galbenusurile se bat cu 6 linguri de zahăr pana capătă o nuanta albicioasa. Se adaugă amidonul si se amesteca cu mixerul la viteza medie. După ce adăugam laptele rece punem compozitia la foc mic si mestecam incontinuu pana compozitia se îngroasa. Dupa ce e gata, o racim si adăugam untul bătut spuma cu 2 linguri de zahar. 

Blatul se taie atent pe orizontala in 2 fasii si se ung ambele cu crema obtinuta. Pe al doilea strat de crema aranjam atent biscuitii pe care ulterior ii stropim cu cafea. 

La foc mediu topim cele 50 g de unt, adăugam frisca si apoi ciocolata si mestecam pana la fierbere si omogenizare. Lăsăm crema la racit si cand se face de consistenta unei smantani,o turnam peste biscuiti. Lăsam prajitura pe noapte la frigider si e gata :):):)

e extra-buuuuuuna :):):) va recomand :):):)

TIPS-URI

1

Pentru a topi ciocolata pentru glazura mai ușor,eu am dat-o prin razatoare.

2

Crema mea nu a fost deodată destul de tare si am ținut-o un pic la frigider, cca jumătate de ora ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Kamelia92 1

25.08.2013, 15:31

Merci mult,fetele..încerc sa adaptez tot ce îmi place..nu vreau sa copii gospodinele bucatarasului, ci sa învăț de la ele

mirela0911 1

25.08.2013, 18:28

foarte buna!

Aurelia 07_07 1

25.08.2013, 19:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mac si nuca de cocos