Am tot citit laudele care i se aduc acestei prajituri ...am comparat retete ..si m-am pus si eu sa o prepar....iata ce a iesit:
Pt blat :
Crema:
Mai avem nevoie de:
-peste albusurile batute spuma tare impreuna cu un praf de sare ,adaugam zaharul ,mixam pana se topeste
-adaugam macul,muca de cocos ,omogenizam putin
-praful de copt il amestecam cu faina si-l cernem peste bezea
-omogenizam bine compozitia si turnam in tava (20/30 cm) cu hartie de copt
-coacem pana trece testul scobitorii
Crema:
-mixam galbenusurile cu zaharul,adaugam faina si praful de budinca ,omogenizam si dizolvam totul cu laptele.punem pe foc la baie de aburi,
-tinem pana se ingroasa,lasam la racit
-peste untul mixat adaugam lingura dupa lingura din crema racita,adaugam esenta de vanilie dupa gust
Asamblarea prajiturii:
-peste blatul bine racit nivelam frumos crema,adaugam un strat de biscuiti simplii inmuiati in sirop,turnam deasupra ciocolata topita .lasam in frigider aproximativ 2 ore inainte de a taia prajitura!