Tiramisu reţetă originală
Dupa ce au trecut sarbatorile pascale am remarcat mirata rau (pentru ca eu nuuuu am mancat nimic, dulciuri chiar deloc {emoticon_la_care_creste_nasul}, c-am pus cateva kilograme-n plus (puteam si-n minus..dar n-am vrut… :) ) ) si-am hotarat ca nu mai fac dulciuri. Ash! Motive de facut dulciuri nu gasesc io? … Acu’ motivul era c-aveam o cutie de mascarpone in frigider si…cum sa-o las io sa expire ? :D Si uite asa am pus rapid de-un tiramisu din care deja ammancatjumatatesingura – asa-i ca nu ati inteles ce am scris acum? :) )) Ce atata vorbarie? Tiramisu e bun si sa faceti si voi sa mancati si sa va ingrasati. Am zis !
Cum se prepara Prajitura Tiramisu, reţeta delicioasa a celebrului desert italian
Prepara o cafea tare si buna – poti prepara mai multa ca oricum o bei )
Las-o sa se raceasca.
Separa albusurile de galbenusuri. Freaca galbenusurile cu zaharul pana ce acesta din urma e diluat si ai obtinut o crema ferma, lucioasa.
Albusurile le bati cu telul, cu-n varf de cutit de sare, pana ce obtii o spuma ce se tine de tel.
In galbenusurile frecate adaugi mascarpone si mixezi 2 minute. Poti sa furi cu degetul din crema obtinuta, ca e asa de bunutza!
In albusurile spuma adaugi treptat amestecul cu mascarpone si omogenizezi amestecand usor de jos in sus. Dai crema la rece.
Pregatesti fie un platou, fie o tava, cum ti-e mai comod, si incepi a trece piscot cu piscot prin cafeaua rece, pe ambele parti (eu am turnat cafea intr-o farfurie) si le asezi ordonat pe platou/tava.
Eu am impartit din start piscoturile in doua, am folosit cate 12 la fiecare strat.
Dupa ce ai terminat primul strat de piscoturi intinde jumatate din cantitatea de crema si niveleaza frumos, uniform. Asaza si al doilea rand de piscoturi, intinde restul de crema, niveleaza si pudreaza din abundenta cu cacao.
Si gata! Lasa prajitura tiramisu la rece cateva ore apoi portioneaza.
Incearca si reteta de Tiramisu la pahar, un desert delicios sau varianta de Tiramisu cu fistic.
Iti recomandam si reteta de Rulada Tiramisu.
1
Inainte de portionare, poti baga tiramisu putin la congelator, se taie tare bine.
2
Eu am avut oua de la mama soacra si nici nu am retineri in ce priveste folosirea de oua crude in preparate, dar daca voi aveti….frecati galbenusurile pe baie de abur cu zaharul, adaugand si doua linguri de lapte, iar albusurile la fel, le mixati la bain marie.