Blat:
Sirop:
Ptr. ornat:
Pentru blat am separat ouale, albusurile impreuna cu 4 linguri de zahar le-am batut spuma. Peste galbenusuri am adaugat bicarbonatul stins, apoi am amestecat.
Am incorporat galbenusurile putin cate putin la amestecul de albusurile, amestecand cu o lingura de jos in sus. In acelasi mod am incorporat si faina, in ploaie, iar la final am pus esenta de vanilie. Am turnat aluatul intr-o tava (20x30) unsa si tapetata cu hartie de copt, si am dat tava in cuptorul preincalzit pentru cca 30 minute, sau pana trece testul scobitorii.
Cand a fost gata, am lasat aluatul sa se raceasca, apoi l-am portionat in bucati egale. Intre timp am pregatit siropul: intr-o craticioara, la foc mic, am topit margarina, apoi am adaugat zaharul, amestecand pana ce acesta s-a topit.
Am adaugat apoi cacaua, esenta de rom si laptele, lasand siropul sa fiarba 2-3 minute. Am lasat siropul sa se raceasca complet. Bucatile de blat le-am trecut prin siropul de ciocolata, apoi le-am tavalit prin nuca de cocos si nuca macinata.
Prajiturelele sunt si mai gustoase daca sunt consumate a doua zi. Pofta buna!