Este o nebunie de placinta care se poate manca in special rece tinuta la frigider.
Pentru blat:
Pentru sirop:
In primul rand piersicile trebuie sa fie tari, se mentin bine si in timpul coacerii.
Facem intai siropul, ardem cele 6 linguri de zahar si cand este aproape topit adaugam apa fiarta si mai fasam pe foc pana la diluarea completa a zaharului, apoi stingem focul si adaugam esenta de rom.
Taiem piersicile in felii mai maricele si le scufundam in sirop, le lasam acolo pana pregatim blatul.
Pentru blat mai intai decongelam foietajul, apoi mixam ouale cu zaharul pana devin spumoase, adaugam uleiul si mixam in continuare pana se omogenizeaza bine.
Adaugam iaurtul in care am amestecat praful de copt si putina sare. Taiem foile de placinta asa rulate cum sunt, in fasii subtiri.
Pastram una sau doua foi pentru a le aseza in tava.
Ungem tava cu putin ulei, eu am folosit o tava de 24/30 cm, asezam foile oprite si turnam compozitia, apoi asezam fasiile de foietaj si le presam cu o lingura.
Adaugam feliile de piersici si dam la cuptor pentru 40 minute la 180 grade.
Dupa expirarea timpului, scoatem placinta si turnam siropul deasupra, apoi lasam sa se raceasca si portionam.
Este foarte aromata, iar piersicile putin acrisoare.
1
Samburele piersicilor se desface usor trasand feliile cu cutitul si despicand fiecare felie in parte, introducand varful cutitului pe langa sambure.
2
Se pot inlocui piersicile cu nectarine, mandarine sau alte fructe, dar nu prea coapte.