Pregatim mai intai blatul: separam ouale si mixam albusurile cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul pana obtinem o bezea tare. Adaugam si zeama de lamaie, putin cate putin. Galbenusurile de amestecam cu uleiul cu ajutorul unui tel pana devin cremoase, apoi adaugam laptele. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam usor cu o spatula, de sus in jos. Amestecam faina cu praful de copt si le cernem peste compozitia de oua, putin cate putin. Se incorporeaza cu grija toata faina pana aluatul devine omogem. Tapetam tava de la aragaz cu hartie de copt si coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 15-20 de minute. Eu am copt cu ventilatorul de la cuptor pornit si s-a facut foarte repede, usor rumena deasupra. Lasam apoi blatul la racit si il taiem in cuburi.
Pentru glazura, topim untul, adaugam zaharul si praful de cacao si lasam pe foc mic pana se topeste zaharul. La final adaugam esenta de rom. Lasam glazura sa se raceasca foarte putin, apoi glazuram toate cuburile si le tavalim prin fulgii de nuca de cocos.
1
Pentru glazura, puteti folosi Amaretto in loc de esenta de rom.
2
Daca glazura este prea groasa, puteti adauga 50 ml apa si subtiati pe foc.