Prajitura tavalita

de Oana in Dulciuri, 13 Mar 2015 | 23042 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • 500 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • o lingurita extract de vanilie
  • Glazura:
  • 300 gr unt
  • 300 gr zahar
  • 80 gr cacao
  • o lingurita esenta de rom
  • 200 gr fulgi de nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura tavalita:

Pregatim mai intai blatul: separam ouale si mixam albusurile cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul pana obtinem o bezea tare. Adaugam si zeama de lamaie, putin cate putin. Galbenusurile de amestecam cu uleiul cu ajutorul unui tel pana devin cremoase, apoi adaugam laptele. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam usor cu o spatula, de sus in jos. Amestecam faina cu praful de copt si le cernem peste compozitia de oua, putin cate putin. Se incorporeaza cu grija toata faina pana aluatul devine omogem. Tapetam tava de la aragaz cu hartie de copt si coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 15-20 de minute. Eu am copt cu ventilatorul de la cuptor pornit si s-a facut foarte repede, usor rumena deasupra. Lasam apoi blatul la racit si il taiem in cuburi.

Pentru glazura, topim untul, adaugam zaharul si praful de cacao si lasam pe foc mic pana se topeste zaharul. La final adaugam esenta de rom. Lasam glazura sa se raceasca foarte putin, apoi glazuram toate cuburile si le tavalim prin fulgii de nuca de cocos.

TIPS-URI

1

Pentru glazura, puteti folosi Amaretto in loc de esenta de rom.

2

Daca glazura este prea groasa, puteti adauga 50 ml apa si subtiati pe foc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura tavalita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Panacris 1

12.07.2015, 15:17

Cum de am ratat tăvălita asta minunată????

Bya Ralu 1

03.03.2016, 10:47

ce bine arata

Aletta 1

04.03.2016, 09:25

arata minunat, si sigur e delicios. o sa fac si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
"Tăvălită" prin cocos