Am vazut retata la emisiunea "Doctorul casei" , este o prajitura foarte dulce si fina.Este prima data cand o fac si am cam dat in bara deoarece trebuia sa o las mai mult la rece inainte sa o tai dar data viitoare o sa am rabdare:))
Pentru blat
Pentu crema de vanilie:
Pentru glazura
Blatul:
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.Galbenusurile le frecam cu zaharul pana se topeste, adaugam faina cernuta,praful de copt, cacaua si amestecam bine sa nu se faca cocoloase.Incorporam albusurile in compozitia de galbenusuri si amestecam de joz in sus pana la omogenizare.Compozitia obtinuta o coacem in tava mare tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei la cuptorul preincalzit.Cand blatul s-a copt il scoatem si il lasam in tava sa se raceasca.
Crema:
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana se albesc putin,adaugam faina cernuta si laptele in care am dizolvat zaharul vanilat.Compozitia obtinuta o punem la fiert pe baie de aburi pana incepe sa se ingroase si arata ca o smantana.O lasam sa se raceasca complet
Glazura:
Amestecam zaharul,faina si cacaua peste care turnam apa pana obtinem o compozitie asemanatoare unei smantani groase.Compozitia obtinuta o fierbem la baie de abur pana se topeste zaharul si devine lichida.O mai trecem pe foc la flacara mica cca. un minut amestecand continuu.O lasam sa se raceasca complet.In alt vas mixam untul spuma si adaugam pe ramd cate un galbenus.Cand glazura s-a racit,adaugam untul spuma cu galbenusuri peste ea si mixam pana se incorporeaza.
Asamblare:
Scoatem blatul din tava cu tot cu hartia de copt si intindem peste el crema de vanilie si rulam prajitura cu ajutorul hartiei de copt.Dupa ce am obtinut rulada,o imbracam in glazura de ciocolata si cu ajutorul unei furculite in facem forme.Se lasa la rece cateva ore.
Pofta buna!
1
Daca folositi oua de casa crema iese mai galbena