Madlena lui Proust

de oana_d in Prajituri, 4 Apr 2013 | 4526 vizualizari

 

Din nou o reteta din carnetelul meu cel de demult.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua,
  • 250 g zahar (200+50),
  • 150 g unt,
  • 100 g untura de porc (din comert, arata ca si un pachet de unt),
  • 300 g faina,
  • 100 ml lapte,
  • un pachetel de praf de copt,
  • un pachetel de zahar vanilat,
  • cca 1 kg de caise fara samburi.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Madlena lui Proust:

Mai intai am separat ouale si am mixat albusurile spuma tare. Am dat vasul la rece. Apoi am mixat la viteza 3 galbenusurile cu untul si untura pana s-a omogenizat bine compozitia si a devenit cremoasa, dupa care am adaugat 200 g de zahar si zaharul vanilat si am continuat sa mixez inca cca 3-4 minute sa se dizolve zaharul in aluat. Am adaugat 100 g de faina;  astfel aluatul devine vartos, si am adaugat cca 80-100 de ml de lapte, pt ca altfel aluatul era prea plastic. Am pus si restul de faina, si praful de copt, si am mixat la viteza 1 pana la omogenizarea completa.

Dupa aceea am amestecat usor, de sus in jos, cu o lingura, albusurile spuma in compozitie. A rezultat un aluat mai gros decat la pandispan, pe care l-am pus in tava tapetata cu hartie de copt si pe care a trebuit sa-l nivelez cu dosul lingurii, atat era de ferm. Pe deasupra am pus jumatatile de caise, unele langa altele, iar peste ele am presarat cele 50 de g de zahar ramase.

Am pus tava in cuptorul preincalzit, la foc mai curand mic decat mediu, cca 50 de minute. Cand a trecut testul scobitorii am stins focul, am scos tava si am lasat sa se racoreasca in tava. Cum intre timp caisele cazusera la fund, am rasturnat prajitura calduta pe un fund din lemn, am portionat si am pudrat, apoi am servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Madlena lui Proust" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Madlene /Madeleines