Prăjitura Rudy

de Panacris in Prajituri, 19 Ian 2014 | 65304 vizualizari

 

RuxyRux mulțumesc pentru idee;) Această prăjitură s- a clasat pe locul I în familia Zmeilor ;) O prăjitură de care ne-am îndrăgostit iremediabil :D !!!!

 

INGREDIENTE

  • făină albă de grâu 400 g,
  • unt 250 g,
  • zahăr tos 150 g,
  • gălbenuș de ou 1 bucată,
  • sare iodată,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • praf de copt 1 plic,
  • pudră de cacao 2 linguri,
  • Pentru umplutură:
  • brânză de vaci Pilos 750 g,
  • zahăr vanilinat 3 plicuri,
  • zahăr tos 250 g,
  • coajă de lămâie zaharistă 2 lingurițe,
  • ouă 3 bucăți.
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura Rudy:

 Untul se topește la microunde cca. 60 de secunde, apoi se adaugă făina, un praf de sare iodată, praful  de copt, zahărul, pudra de cacao șu gălbenușul de ou, se frământă bine, până ce se obține un aluat sfărâmicios, adică firimituri.

Pentru umplutură brânza de vaci se amestecă enregic cu ouăle, plus albușul rămas de la aluat, zahărul tos, zahărul vanilinat și coaja de lămâie, până ce se înglobează toate ingredientele:

În tava tapetată cu foaie de pergament, se presară un strat de firimituri uniform, cât să se creeze o bază ;) apoi se toarnă crema de brânză, iar ca strat final firiturimile rămase ;) Prăjitura se pune la copt în cuptorul preâncins cca.45 de minute la foc mediu ;) După ce s-a răcit se presară zahăr pudră ;)

Simplă și delicioasă! Mai mult a durat să scriu și pozez rețeta;) Spor și poftă bună! ;)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura Rudy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

RuxyRux 1

09.02.2016, 13:11

Fabuloasa

-Licurici- 1

21.03.2018, 13:10

ValentinaMihaella 1

28.05.2018, 13:01

Este foarte buna,un deliciu! Este usor de făcut dar este o prăjitură care se consuma fooooaaaarteeee repede! 😍😍😍

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat