Va propun o reteta rapida, cum n-a vazut Parisul, buna pentru bucatarii ratati, dar si in situatiile cand aveti musafiri neasteptati si vreti totusi sa le puneti o prajitura pe masa.
Pentru ca tot am vorbit despre ratati: Pericle Martinescu si Horia Stamatu sunt doar doua nume dintr-un sir mai numeros de care nu am auzit nici eu. Inca din anii 30 acesti anonimi absolventi de facultate erau stalpi de cafenea, mari consumatori de opiu si alcool pentru ca nu-i vroia nimeni, nici macar in politica, daramite in vreo slujba onesta si conforma cu valoarea lor! Au ajuns depresivi (de aici li se trage consumul de opiu si alcool) sau au sfarsit in inchisoare pentru ca spuneau ce gandeau.
Decor
Amestecati ingredientele uscate, apoi adaugati oul, laptele, uleiul si amestecati din nou foarte bine toata compozitia care trebuie ne-a-pa-rat sa incapa intr-un bol, dar sa nu depaseasca 2/3 din acesta. Bagati bolul la cuptorul cu microunde, la 850 de watti, pentru doua minute jumatate.
In tot acest rastimp va voi spune ca poetul si actorul Emil Botta a fost unul dintre ratatii despre care am inceput sa va povestesc. El le-a dat numele: Grupul Corabia cu Ratati.
Doi dintre membrii acestei corabii au plecat din tara: Mircea Eliade si Eugen Ionescu.
Neacceptand compromisurile, cei care au ramas au ales sa traiasca aidoma unor ratati. Cu greu veti gasi ceva despre ei, mai mult barfe, deci nu va pot intreba: asa va place istoria?
Era sa uit: dupa ce se coace prajitura, o desprindeti cu ajutorul unui cutit, o rasturnati pe o farfurie si o ornati cu crema de cacao si alune ( topita si ea la microunde ) peste care adaugati cateva visine din visinata.
Va doresc pofta buna!
1
Ingredientele sunt numai pentru un bol si trebuie sa fiti foarte atenti cat puneti ca sa nu va iasa prajitura din bol cand o introduceti la microunde.