V-am adus o prajiturica buna si pufoasa, cu pere delicioase de vara.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se pun 4 linguri zahar si 50 g unt intr-o tava la flacara mica pentru a se topi untul, apoi se pun perele, curatate de coaja si seminte si spalate si se introduce tava la cuptor.
Aluat moale:
Untul se bate spuma cu mixerul. Se adauga 2/3 din cantitatea de zahar si se amesteca pana cand se dizolva.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile si esenta de pere se incorporeaza in compozitia pe baza de unt.
Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza treptat in compozitia pe baza de unt.
Se bat spuma albusurile cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se incorporeaza treptat, folosind mixerul, in compozitia pe baza de unt.
Se scoate tava cu pere din cuptor (se mai pot intoarce perele) si se toarna aluatul peste ele, nivelandu-se. Se introduce din nou tava la cuptor pana cand aluatul se rumeneste frumos.
Dupa ce se raceste putin, prajitura se desprinde de pe peretii tavii si se rastoarna pe un platou.
1
Daca se topeste untul din aluat atunci cand il turnati peste pere nu trebuie sa va speriati pentru ca se va inchega odata introdus din nou la cuptor.
2
Daca bagati prajitura la frigider, aceasta se va intari din cauza untului, nu va mai fi la fel de pufoasa ca atunci cand este calda.