Prajitura Raffaello

de Ina in Prajituri, 29 Ian 2012 | 29740 vizualizari

 

O alta reteta delicioasa, by Laura Sava ( cu mici modificari )

 

INGREDIENTE

Crema:

  • 700 ml frisca lichida 
  • 750 g ciocolata alba 
  • 50 ml crema de whisky
  • 5 g  gelatina 

 Blat 1:

  • 3 oua
  • 200 g. zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte 
  • 200 g. faina
  • 10 g praf de copt 

Blat 2:

  • 5 albusuri
  • 150 g zahar
  • 150 g nuca de cocos
  • 2 linguri faina
  • 5 g praf de copt 
  • cateva picaturi esenta de migdale sau vanilie 

Sirop :

  • 150 ml crema de whisky 
  • 50 ml apa

Decor : 

  • 200 g fulgi de cocos
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Raffaello:

   Crema :    Frisca lichida se incalzeste  la bain-marie ( sau direct pe flacara, dar avand grija sa nu se lipeasca de vas ) . Cand frisca e pe punctul de a fierbe, se adauga ciocolata bucati. Se amesteca energic pana cand ciocolata se topeste, dupa care se da vasul la o parte si se lasa la racit. 

   Hidratam gelatina in 50 ml apa (timp de 5-10 minute), dupa care  topim la microunde 5-8  secunde, pana se lichefiaza. 

   Se scot  cateva linguri din crema de ciocolata si se amesteca bine cu gelatina , apoi se amesteca si cu restul de crema, mixand pentru a nu se face cocoloase. Se adauga crema de whisky si se mixeaza  bine .  

    Blat 1:    Separam albusurile de galbenusuri.  Galbenusurile se freaca cu  100 g zahar, apoi adaugam laptele si uleiul.

  Albusurile se bat spuma cu alte 100 g zahar, apoi se amesteca cu galbenusurile si in final cu faina si cu praf de copt.

  Turnam totul  intr-o tava captusita cu hartie de copt si coacem  20-25 min. la foc potrivit.

   Blat 2:   Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi cu zaharul. Se adauga nuca de cocos, faina amestecata cu praful de copt, esenta de migdale sau vanilie. Turnam  compozitia in tava captusita cu hartie de copt si coacem la foc potrivit  20-25 min.

   Asamblare :    Blatul 1 l-am stropit bine cu 150 ml crema de whisky amestecat cu 50 ml. apa ( in reteta Laurei se specifica  lichior de cocos sau lapte de cocos ) .  Am acoperit blatul cu jumatate din cantitatea de crema de ciocolata alba , apoi am  asezat deasupra blatul 2, peste care am intins restul de crema. Deasupra am presarat  fulgi de nuca de cocos. 

   Prajitura este delicioasa daca sta cateva ore la frigider.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Raffaello" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Raffaello