Prajitura cu prune

de AlinaL in Prajituri, 5 Sep 2010 | 4096 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g unt,
  • 100 g zahar,
  • 2 oua,
  • 300 g faina,
  • 1 praf se sare,
  • coaja rasa de la o lamaie,
  • 1 plic praf de copt,
  • margarina/ unt pentru uns tava
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg prune,
  • 150 g zahar,
  • 1 lingura scortisoara
  • Pentru glazura:
  • 6 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 6 linguri faina,
  • 1 lingurita praf de copt stins cu zeama de la  lamaie

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune:

Pentru aluat se pune faina intr-un castron impreuna cu praful de copt.In mijloc se face o adancitura in care se pune coaja de lamaie, untul moale, la temperatura camerei si ouale batute impreuna cu zaharul si sarea.Se amesteca pana se obtine un aluat omogen care se intinde in tava unsa in prealabil cu unt.

Se coace aluatul timp de 15-20 minute, la foc potrivit. 

Se spala prunele, se rup in jumatati sau sferturi si se aseaza peste aluatul pe jumatate copt.Deasupra se presara zaharul si scortisoara, apoi se mai da la cuptor pentru alte 15 minute.

Pentru glazura, se bat albusurile spuma tare, apoi se incorporeaza treptat galbenusurile frecate cu cu zaharul , faina si praful de copt stins.Se toarna compozitia peste prune si se mai da la cuptor 20-25 minute la foc potrivit.

Cand e rece se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

AlinaL 1

06.09.2010, 21:07

Multumesc, fetelor!
Mena, e rezonabil trocul.De acord!

Laly 1

07.09.2010, 00:12

Ce buna trebuie sa fie

elena1988 1

02.02.2011, 15:54

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Almondina"