Aproape a trecut sezonul fructelor de padure si eu nu am facut o prajitura cu zmeura. Asa ca, in forma fiind si cu pofta de ceva bun, ma apuc de prajitura cu zmeura.
Pentru blat
Pentru crema
Pentru decor
Pentru blatul retetei de prajitura cu zmeura am procedat asa :
Blatul este blatul meu cel vechi, cu ceva crantanitor.
Se topeste untul, se sfarama biscuitii, se rade lamaia si se stoarce apoi zeama din ea. Se amesteca biscuitii cu zeama de lamaie si cu coaja rasa, se adauga untul topit, iar la sfarsit, se adauga cerealele. Se tapeteaza tava cu folie aimentara apoi se pune compozitia de biscuiti si se niveleaza cu o lingura.Se lasa in frigider sa se racoreasca.
Intre timp se paseaza in robot cam 3/4 din zmeura cu zaharul si crema de branza. Din restul de zmeura se pastreaza cateva pentru decor iar ce ramane se aseaza peste blatul din tava. Gelatina inmuiata 5 minute in apa se incalzeste putin in cuptorul cu microunde, apoi se incorporeaza in fir subtire in crema de branza cu zmeura. Se lasa la frigider cateva minute, apoi se adauga in tava peste blat. Se lasa la rece 2-3 ore, apoi se decoreaza si se portioneaza, fiind gata de servit.
O prajitura cu zmeura care trebuie incercata macar o data
1
de data asta am sfaramat biscuitii in robotul de bucatarie
2
nu am avut 2-3 ore la dispozitie pentru racit si inchegat prajitura ca mi s-au anuntat musafiri, asa ca am pus-o in congelator cam 1 ora