Desert prajitura invizibila, cu mere

de Catalina L in Prajituri, 8 Dec 2018 | 7901 vizualizari

 

Era de mult pe lista mea de facut.
Un desert putin dulce, racoros cu mult mar si fara aluat. De aceea se mumeste 'invizibila'.
Cand o taiem vom vedea un 'foietaj' de mere.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/11/prajitura-invizibila-cu-mere.html

 

INGREDIENTE

  • 5 mere frumoase
  • 70 g de faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 oua la temperatura camerei
  • 10 cl de lapte
  • 20 g de unt topit
  • 40 g de zahar
  • vanilie esenta sau pudra
  • 1 lingurita pudra de scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura invizibila, cu mere:

Incalziti cuptorul la 180°C.

Intr-iun castron bateti ouale intregi cu zaharul si vanilia timp de 5 minute pana-si tripleaza volumul.

Adaugati treptat laptele, untul topit si racit si faina amestecata cu praful de copt.

Curatati merele, indepartati cotorul si taiati-le in 4.

Taiati-le in felii foarte subtiri, la robot sau mandolina.

Puneti-le imediat in compozitia pregatita pentru a nu se inegri si inrobati-le bine.

Adaugati scortisoara si amestecati.

Ungeti cu unt vasul (20/30 cm) sau forma si presarati zahar.

Varsati compozitia.

O puteti umple pana la bord lasati numai 5 mm.

Coaceti la 180°C timp de 40- 45 minute.

Lasati sa se raceasca si decorati cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura invizibila, cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

RuxyRux 1

12.12.2018, 23:18

Ce bunatate!

andipanda 1

30.04.2023, 12:10

Ca de obicei, multe comentarii favorabile, unii vad ca sunt permanent de serviciu dar, e clar, putini spre nimeni nu comenteaza dupa ce a facut reteta.
Reteta e foarte buna dar, pentru un vas 20x30 trebuie dublate cantitatile.
Atat, nimic mai mult. Multumim.

Catalina L 1

14.05.2023, 09:49

da dupa ce o facem o putem ameliora, multumesc si bine c-a fost buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu bulion