Am folosit reteta de la prajitura cu lapte cald ... una din cele mai pufoase prajituri care ramane la fel de pufoasa si dupa cateva zile ... iar daca mai combinam si pepitele de ciocolata si nutella atunci sigur nu poate fi decat o bunatate :)
Punem intr-un bol ouale impreuna cu zaharul si un varf de sare si mixam la viteza maxima pana ce devin spumoase si se deschid la culoare iar zaharul s-a topit .
Sperat amestecam faina cu praful de copt si le adaugam in bolul cu oua. Amestecam usor .
Punem intr-un ibric laptele impreuna cu untul si dam la foc mic pana ce laptele se incalzeste iar untul s-a topit.
Laptele cald il turnam in compozitia cu oua si amestecam bine toate ingredientele.
Tapetam o tava rotunda pentru cuptor cu hartie de copt.
Turnam compozitia in tava si presaram apoi pepitele de ciocolata.
Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pana ce prajitura se coace si la suprafata prinde o culoare usor maronie. Pentru siguranta faceti testul cu scobitoarea : introduceti o scobitoare in compozitie. Daca scobitoarea ramane curata inseamna ca prajitura este gata, daca pe scobitoare a ramas din compozitie inseamna ca trebuie sa mai lasati prajitura la cuptor pentru alte cateva minute.
Cand prajitura este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca.
Taiem prajitura in doua parti egale pe orizontala si ungem straturile intre ele cu nutella.
Feliem prajitura dupa placere si servim.
Pofta buna !
1
Untul poate fi inlocuit cu margarina .
2
Dupa preferinta puteti presara zahar pudra pe suprafata prajiturei insa de la nutella prajitura deja este dulce ...