Prajitura Parlament, reteta gustului de acasa

de MonaMimi in Prajituri, 17 Noi 2012 | 162263 vizualizari

 

 Prajitura Parlament, reteta gustului de acasa, perfecta ca si gust, savurata cu mare pofta de catre toti cei din familie sau musafiri.
Crema fina si blatul gustos cu nuca desavarsesc aceasta prajitura de casa.
Pentru Prajitura Parlament, reteta gustului de acasa ai nevoie de urmatoarele ingrediente: nuca, oua, faina, zahar, frisca, biscuiti, cafea.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Prajitura Parlament, reteta gustului de acasa

Blat:

  • 2 cani nuca prajita
  • 7 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • 1 plic praf de copt

Crema:

  • 500 ml frisca batuta
  • 7 galbenusuri
  • 7 linguri zahar
  • 3 linguri apa

In plus:

  • 1 pachet de biscuiti
  • o cana cafea indulcita
  • 400 g crema de ciocolata din comert
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Parlament, reteta gustului de acasa:

Cum se prepara Prajitura Parlament, reteta gustului de acasa

Blat: Ungi o tava cu margarina si pui nuca prajita, atat cat sa acopere toata suprafata tavii. Pregatesti blatul din 7 albusuri batute cu 7 linguri zahar, 7 linguri de nuca macinata, cele 3 linguri de faina si praful de copt.

Torni compozitia obtinuta peste nuca din tava si o dai la cuptor, la foc potrivit.

Cand e copt blatul il rastorni si pui peste el crema de ciocolata, apoi asezi biscuitii inmuiati in cafea.

Crema: Cele 7 galbenusuri le amesteci cu 7 linguri de zahar si cu 3 linguri apa, le pui pe baie de aburi si le fierbi pana se ingroasa putin.

Cand e gata crema, lasi amestecul la racit, apoi pui frisca batuta si amesteci bine pana la omogenizare.

Pui crema peste biscuiti, ornezi prajitura cu cacao si o lasi la frigider 2 ore.

Incearca si reteta de Prajitura Deliciu sau delicioasa Prajitura Tosca. Alta prajitura delicioasa pe care merita sa o prepari este si Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Parlament, reteta gustului de acasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

MonaMimi 1

07.09.2013, 13:07

peste blat se pune crema de ciocolata apoi biscuti peste biscuti punem crema de frisca

marianagarofita 1

29.12.2013, 22:25

oarte buna prajitura, doar ca la mine imi curge crema de frisca. Trebuie pusa o anumita frisca? Dupa ce amestec frisca cu crema de oua se subtiaza si imi curge toata de pe prajitura. Ce trebuie facut?

MonaMimi 1

30.12.2013, 13:00

am folosit frisca hulala,am incercat si eu cu alta frisca si nu am fost multumita ,ideea e sa amesteci frisca cu crema pana la omogenizare nu sa o mixezi pt ca se taie,sper ca data viitoare sa-ti iasa crema

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Prajitura delicioasa