O prajitura care te indeamna sa pacatuiesti iar si iar si iaaaaaaaaaaaaaar.....o combinatie delicioasa de bezea crocanta, jeleu acrisor de visine si crema delicioasa de lapte. Sursa de inspiratie: http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/prajituri-torturi/prajitura-pacatul-dulce.html
Blat:
Se impart cantitatile in doua pentru a obtine doua foi.
Albusurile se bat spuma si se incorporeaza pe rand jumatate din cantitatea de zahar.
Se adauga nuca si amidonul(1/2 din cantitati) amestecand usor ca sa nu se lase albusurile.
Compozitia astfel obtinuta se pune in tava de copt tapetata cu hartie de copt.
Se da la cuptorul preincalzit la 150 de grade, tinand usa intredeschisa. Se coace 1/2 ora - 45 minute.
Fiind un blat de bezea trebuie mai mult sa se usuce nu sa se coaca.
Se procedeaza la fel cu compozitia ramasa,obtinandu-se astfel doua foi de bezea.
Crema:
400 ml lapte impreuna cu zaharul se pun pe foc. Restul de lapte se amesteca cu amidonul. Cand laptele fierbe, se adauga compozitia bine omogenizata de amidon si se amesteca continuu cu telul,pana da cateva clocote si se obtine o crema inchegata.
Se da la o parte de pe foc si se adauga zaharul vanilat. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.
Dupa ce crema de lapte va fi rece, se adauga untul la temperatura camerei si se amesteca bine pana se obtine o crema omogena.
Jeleu:
Visinele, 200 de ml. de apa si zaharul se pun pe foc.
Restul de 50 de ml. de apa se amesteca cu amidonul. Intre timp, gelatina se hidrateaza cu 2 linguri de apa rece. Cand apa cu visinele dau in clocot, se adauga amidonul si se amesteca pana se leaga.
Pentru a obtine un jeleu fin fructele se pot mixa.
Se lasa sa se raceasca,iar cand este doar caldut,se adauga gelatina hidratata.
Pe prima foaie se pune jumatate din crema:
Se introduce tava cu prajitura in frigider pentru 10 minute, apoi se toarna jeleul deasupra, inca usor caldut:
Se raceste bine de tot, se continua cu al doilea strat de crema, apoi cu ultimul blat.
Se da prajitura din nou la rece si pregatim glazura pentru a-i da o haina de sarbatoare .
Glazura:
Se pune frisca pe foc pana se incalzeste (nu trebuie sa fiarba),apoi se adauga ciocolata alba rupta in bucati.
Se amesteca energic pana cand se obtine o glazura fina.
Se raceste putin si apoi se pune peste prajitura rece.
Se orneaza cu fulgi de ciocolata si se mai lasa la frigider atat cat va puteti pune pofta-n cui.