Blat:
Crema:
Pregatim blatul:
Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra,se adauga margarina/untul rand pe rand continuand sa mestecati cu mixerul.Adaugati si esentele.Se adauga faina in ploaie si praf de copt.Continuati sa mestecati.Trebuie sa va iasa un aluat fraged putin mai moale decat cel normal.
Incalzim cuptorul la 160°.Ungem tava de cuptor cu margarina,tapetam cu faina si intindem aluatul.Dam tava la cuptor timp de 15 min.Trebuie sa se coaca pe jumatate.
Pregatim crema:
Batem albusurile spuma adaugand rand pe rand zaharul.Punem nucile macinate si esenta de rom.
Intindem crema peste blatul care l-am scos mai devreme si dam inapoi in cuptor pentru alte 15 minute.
Cand e gata lasati sa se raceasca 5 minue,dupa dupa care cu un pahar incepeti sa faceti formele de semiluna.
Pofta buna.
1
Prima forma a prajiturii trebuie sa faceti cu tot paharul si dupa aceea veti face semilunele.
2
Daca este nevoie puteti sa mai adaugati faina.
3
Cand incepe sa se ingroase aluatul trebuie sa mestecati cu mainile.