Prajitura "Semiluna"

de Alina26 in Prajituri, 13 Mai 2013 | 13103 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 galbenusuri
  • 100g zahar pudra
  • 200g unt sau margarina
  • 350g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 esenta de vanile
  • 1 esenta de lamaie
  • 1 esenta de portocala

Crema:

  • 4 albusuri
  • 200g zahar
  • 100g nuci macinate
  • esenta de rom

Portii: 15
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Semiluna":

Pregatim blatul:

Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra,se adauga margarina/untul rand pe rand continuand sa mestecati cu mixerul.Adaugati si esentele.Se adauga faina in ploaie si praf de copt.Continuati sa mestecati.Trebuie sa va iasa un aluat fraged putin mai moale decat cel normal.

Incalzim cuptorul la 160°.Ungem tava de cuptor cu margarina,tapetam cu faina si intindem aluatul.Dam tava la cuptor timp de 15 min.Trebuie sa se coaca pe jumatate.

Pregatim crema:

Batem albusurile spuma adaugand rand pe rand zaharul.Punem nucile macinate si esenta de rom.

Intindem crema peste blatul care l-am scos mai devreme si dam inapoi in cuptor pentru alte 15 minute.

Cand e gata lasati sa se raceasca 5 minue,dupa dupa care cu un pahar incepeti sa faceti formele de semiluna.

Pofta buna.

TIPS-URI

1

Prima forma a prajiturii trebuie sa faceti cu tot paharul si dupa aceea veti face semilunele.

2

Daca este nevoie puteti sa mai adaugati faina.

3

Cand incepe sa se ingroase aluatul trebuie sa mestecati cu mainile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Semiluna"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post cu foi de bulion si crema de halva