Prajitura ORIFLAME ( arabeasca )

de Ina in Prajituri, 20 Mar 2011 | 13035 vizualizari

 

Ii spun Oriflame deoarece obisnuiesc sa numesc retetele astfel incat sa-mi aminteasca de persoana de la care le-am preluat...in cazul de faţa, o distribuitoare de produse Oriflame :D :))
Merita incercata! ;)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 pahar cu zahar
  • 1 pahar cu gris
  • 1 pahar cu iaurt
  • 1 pahar cu nuca de cocos
  • 1 pahar cu miez de nuca macinata
  • 1 plic cu praf de copt
  • sirop din zahar ars si esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ORIFLAME ( arabeasca ):

Se bat ouale si se adauga pe rand celelalte ingradiente. Se lasa jumatate de ora in vas. 

Intre timp se face siropul din zahar ars. Caramelizam 4-5 linguri de zahar, adaugam cu grija 400 ml. apa si lasam pe foc, sa se topeasca bine zaharul. Cand e gata, dam la rece si adaugam o fiola de rom.

Se unge tava, se tapeteaza si se pune compozitia. Se coace la foc potrivit, cca 30 minute. Cand s-a copt turnam siropul racit peste toata suprafata prajiturii, apoi presaram un strat consistent cu nuca de cocos . Se serveste rece, taiata dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ORIFLAME ( arabeasca )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Ina 1

06.10.2013, 15:08

Multumesc, ralu_ca
Laura )

babi5 1

06.10.2013, 16:26

lauradinu 1

07.10.2013, 12:01

daca pui esenta colorata(de diferite arome) iese colorata e super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rapida, la cana