Prajitura marmorata cu budinca si capsuni

de mihaelaM in Prajituri, 2 Iul 2011 | 5662 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8oua
  • 1cana zahar
  • 1cana faina
  • 8linguri ulei
  • 1lingurita praf de copt
  • 2linguri cacao
  • 1plic budinca vanilie
  • 500ml lapte
  • 250g capsuni
  • 2lpicuri tort jele rosu

SIROP

  • 2cani apa
  • 1cana zahar
  • 1esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura marmorata cu budinca si capsuni:

Separam albusurile si le batem spuma.Cand spuma a devenit tare punem zaharul putin cate putin si mixam continuu pana terminam zaharul.

Galbenusurile le frecam bine cu cele 8 linguri de ulei apoi le adaugam peste albusuri,mixam bine.Faina o amestecam cu praful de copt apoi o punem in ploaie peste compozitia de albusuri.

Pastram jumatate din compozitia rezultata asa alba iar cealalta jumatate o amestecam cu cacaua.

Ungem o tava cu ulei ,o tapetam cu faina si adaugam compozitia de cacao.Peste compozitia de cacao punem si compozitia cea alba si amestecam putin cu coada unei linguri si dam la cuptor 40-45 min,pana trece de testul cu scobitoarea.

Intre timp preparam budinca conform instructiunilor dupa pliculet.

Punem si siropul intr-un ibricel si-l lasam sa fiarba cam 30 min.Lasam cam 10 min sa se mai raceasca,apoi putem pune esenta.

O data scoasa din cuptor prajitura punem siropul.O lasam asa cateva minute sa absoarba bine.Cand siropul a fost absorbit in intregime putem pune un strat de budinca(dupa cum doriti mai subtire sau mai gros),mie mi-a mai ramas putina budinca asa ca am pus-o intr-un bol si am dat-o la frigider.

Ok, dupa ce am pus budinca,am lasat-o sa se raceasca.

Am preparat tort geleul conform instructiunilor de pe ambalaj.

Am taiat capsunile felii,le-am asezat peste stratul de budinca,apoi am pus si tort gelee si am dat la rece cam 2ore.

Dupa cele 2 ore am scos prajitura si am taiat-o patratele.

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura marmorata cu budinca si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ecler cu doua creme