Prajitura mallorcheza cu migdale

de danakarin in Prajituri, 16 Feb 2014 | 5085 vizualizari

 

Se stie ca Mallorca este insula migdalilor, care chiar acum sunt in floare. De acolo provine si aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

  • 150 g de unt
  • 150 g migdale macinate
  • 3 oua
  • 125 g zahar
  • 50 g de faina
  • o lingurita de coaja rasa de portocala
  • 7 linguri de suc de portocala
  • un praf de sare
  • zahar praf
  • 1/2 lingura de praf de copt.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura mallorcheza cu migdale:

Incalzim cuptorul la 180 de grade. Ungem bine cu o lingura de unt o forma cu diametrul de 20 cm, si o presaram apoi cu 2 linguri de migdale macinate.

Separam ouale, batem albusul cu un praf de sare pana avem o spuma tare si lucioasa, adaugam 50 g de zahar in ploaie amestecand continuu.. Frecam untul cu restul de zahar, coaja de portocala rasa si adaugam pe rand cele trei galbenusuri. Amestecam migdalele cu faina  si cu praful de copt. Adaugam amestecul in alternanta cu sucul de portocale, omogenizam . La sfarsit punem cu grija si spuma batuta, turmam compozitia in forma si coacem 25-30 de minute pe sina de mijloc a cuptorului. Lasam 10 minute sa se raceasca in forma dupa care rasutrnam pe un platou si presaram cu zahar praf. 

E o prajitura extrem de gustoasa si zemoasa desi nu are crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura mallorcheza cu migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu migdale si crema de zmeura (fara zahar)