Este o prajitura traditionala din regiunea orasului francez Nantes, compusa din faina, zahar, oua si pudra de migdale, imbibata cu rom si decorata cu o glazura alba.
A fost creata in 1820 si era servita in saloanele nantaises.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/07/prajitura-cu-migdale-gateau-nantais.html
Frecati untul moale cu zaharul tos.
Adaugati pudra de migdalele si treptat ouale continuand sa amestecati.
Incalziti cuptorul la 170°C.
Adaugati faina si 200 ml de rom, amestecand usor.
Turnati intr-o tava unsa (22 cm) si dati la cuptor timp de 30 minute (verificati coacerea cu o scobitoare).
Scoateti din forma pe un grill cu fata in jos si imbibati cu o pensula fundul prajiturii cu 200 ml de rom.
Preparati glazura: amestecati zaharul pudra cu 200 ml de rom si un pic de apa pana obtineti o glazura lucioasa si uniforma.
Intoarceti prajitura pe grill si decorati suprafata cu glazura pregatita.
Lasati sa se raceasca complet.
Taiati in portii si serviti!