Desert Prajitura cu migdale- Gâteau Nantais

de Catalina L in Dulciuri, 6 Sep 2018 | 3366 vizualizari

 

Este o prajitura traditionala din regiunea orasului francez Nantes, compusa din faina, zahar, oua si pudra de migdale, imbibata cu rom si decorata cu o glazura alba.
A fost creata in 1820 si era servita in saloanele nantaises.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/07/prajitura-cu-migdale-gateau-nantais.html

 

INGREDIENTE

  • 40 g de faina
  • 100 g de unt moale
  • 100 g de zahar tos
  • 3 oua
  • esenta naturala de vanilie
  • 100 g de pudra de migdale
  • 600 ml de rom
  • 100 g de zaha pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Prajitura cu migdale- Gâteau Nantais:

Frecati untul moale cu zaharul tos.

Adaugati pudra de migdalele si treptat ouale continuand sa amestecati.

Incalziti cuptorul la 170°C.

Adaugati faina si 200 ml de rom, amestecand usor.

Turnati intr-o tava unsa (22 cm) si dati la cuptor timp de 30 minute (verificati coacerea cu o scobitoare).

Scoateti din forma pe un grill cu fata in jos si imbibati cu o pensula fundul prajiturii cu 200 ml de rom.

Preparati glazura: amestecati zaharul pudra cu 200 ml de rom si un pic de apa pana obtineti o glazura lucioasa si uniforma.

Intoarceti prajitura pe grill si decorati suprafata cu glazura pregatita.

Lasati sa se raceasca complet.

Taiati in portii si serviti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Prajitura cu migdale- Gâteau Nantais" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prãjiturã Veronica