Prăjitură magică : ciocolată și nuci

de Catalina L in Dulciuri, 14 Feb 2015 | 3212 vizualizari

 

Prăjitură magică : o singură preparatie și 3 straturi diferite
Toata magia o face cuptorul. La coacere se formeaza trei straturi de texturi diferite : unul gelatinos ca o budinca, al doilea ca o crema si deasupra un blat pufos.

 

INGREDIENTE

  • 125 g unt
  • 4 oua
  • 150g zahăr pudră
  • 40 g de pudră de cacao
  • 115 g făină
  • Apă 1 lingură
  • 50 cl lapte
  • 80 g de nuci
  • 1 vârf de cuțit de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură magică : ciocolată și nuci:

Incălziti cuptorul la 150 ° C. Topiți untul.

Separați albusurile si galbenusurile.

Amestecati galbenusurile cu zaharul pudră cu mixerul. Se toarnă în această ordine;  untul topit, cacao, făina și laptele. Amestecați bine cu mixerul.

Bateti albusurile spuma cu sarea si le adaugatile in 3 transe compozitiei dinainte amestecand de sus in jos. Nu amestecati tare, lasati sa se vada albusul.

Turnati jumatate de compozitie intr-o tava rotunda (22-24 cm) tapetata cu putin unt si cu hartie de copt.Presarati nucile si acoperiti cu restul compozitiei.

Coaceti la cuptor (preincalzit) la 150 grade timp de 50-60 minute pana cand s-a copt bine deasupra.

TIPS-URI

1

La coacere se formeaza trei straturi de texturi diferite : unul gelatinos ca o budinca, al doilea ca o crema si deasupra un blat pufos.

2

video pentru incorporarea albusurilor - http://leblogdecata.blogspot.fr/2015/02/recette-du-gateau-magique-coco-framboise.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură magică : ciocolată și nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert minitarte cu ganache de ciocolata alba