Se lauda Balconita ca e un deliciu pe care-l face mama ei...zau daca o contrazic.....binenteles ca n-a iesit ca a ei, a iesit ca la mine, dar care-i baiul, important este gustul......
Foi : Intr-un castron amestecam untura cu sarea,zaharul apoi adaugam galbenusurile si laptele. Omogenizam si adaugam faina cernuta si praful de copt, framnatam o coca pe care o impartim in 3 parti egale. Coacem 3 foi, am folosit o tava cu dimensiunile 22/35 cm, foaia a m intins-o direct pe hartia de copt si apoi am asezat-o in tava, am intepat foaia cu o furculita pe toata suprafata ei, am dat tava la cuptorul preincalzit pentru cca 10-12 min. Am scos din cuptor si am lasat sa se raceasca. Asa am procedat si cu urmatoarele foi. Ultima foaie am lasat-o sa se raceasca in tava pentru ca acolo am asamblat prajitura.
Crema : Untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul si cacaoa, apoi se adauga laptele, nuca macinata si gemul, la final adaugam foaia sfaramata si biscuitii sfaramati. Eu n-am turnat de la inceput tot laptele si bine am facut, pentru ca gemul era destul de lichid si biscuitii foarte fragezi, e de preferat sa punem biscuiti populari, n-am avut din aia, am pus ce am gasit...
Asamblare: In tava in care am lasat ultima foaie se se raceasca punem peste foaie crema si o intindem uniform, apoi punem a doua foaie si dam la rece pana facem bezeaua
Bezea : Bartem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul pana obtinem o bezea consistenta, transferam baezeaua intr-o craticioara si o punem pe baie de abur cca 30 min, amestecand din cand in cand, apoi adaugam si nuca macinata.
Aceasta bezea o intindem pe toata suprafata prajiturii si presaram ciocolata taiata. Lasam sa se raceasca bine si poi portionam.