Prajitura Katy

de Anett in Dulciuri, 18 Mai 2016 | 5354 vizualizari

 

Am invatat aceasta reteta de la mama mea! :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 150 gr untura
  • 150 gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 3 galbenus
  • varf cutit de sare
  • 1 pahar smantana
  • 300 ml de lapte
  • 200 gr margarina
  • 4 linguri gem de caise
  • 4 linguri cacao
  • 150 gr zahar pudra
  • aroma de rum
  • 250 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Katy:

In primul rand pregatim foii de prajitura. Intr-un vas amestecam faina, untura, zahar, sarea si praful de copt. Amestecand incontinuu adaugam si galbenusurile si daca este nevoie adaugam si 4-5 linguri de smantana. Din acest aluat coacem 3 foi pe dosul unei tavi.

Lasam foile sa se raceasca apoi alegem unul dintre ele si intr-un vas o faramitam cu mana. Turnam lapte peste foaia rupta, adaugam cacao, gem de caise, zahar pudra, margarina si aroma de rum si omogenizam bine. 

Pe una dintre foi intindem crema obtinuta iar peste crema punem cea ramasa. Decoram cu frisca batuta si ciocolata rasa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Katy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bunica 1

18.05.2016, 21:45

Renataedina 1

19.05.2016, 08:19

faina prajiturica!

AndrutzaP 1

19.05.2016, 09:25

Buna prajiturica. Arata foarte bine si-mi aminteste de retetle clasice ale bunicii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foaie sfaramata