By Merisor! Foarte buna si aromata, multumesc draga mea!:*
Prima data am spalat si sters prunele, apoi le-am taiat in felii mai grosute.
Le-am pus intr-un vas, am adaugat peste ele 1 lingura de zahar si scortisoara.
Le-am dat la frigider pana am pregatit aluatul.
Intr-un vas am pus ouale, zaharul, zaharul vanilat, praful de sare si am mixat bine pana compozitia a devenit spumoasa.
Apoi am adaugat uleiul, apa si am mixat in continuare.
4 linguri de faina le-am amestecat cu praful de copt, nuca si migdalele macinate, apoi am adaugat peste compozitia lichida ai am omogenizat.
Am oprit 1/4 din aceasta compozitie, iar in restul am adaugat cele 2 linguri de faina, am omogenizat, apoi am pus compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si putin ulei.
Am dat tava la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute.
Apoi am scos tava din cuptor, am asezat un rand de prune peste blatul copt, am turnat compoztia ramasa peste, apoi am asezat inca un rand de prune.
Am dat tava la cuptor pentru alte 20 de minute.
Prunele vor lasa zeama si astfel vom obtine o prajitura insiropata.
E delicioasa, aromata si se termina repede!
Sa aveti pofta!
1
Dimensiunea tavii in care am copt prajitura este de 21 cm.
2
Putem sa inlocuim prunele cu alte fructe: caise, piersici, nectarine, etc.