Cake Pops

de Luckycake in Prajituri, 4 Apr 2014 | 7430 vizualizari

 

Pregatiri pentru masa de Paste :) …un desert pe care copilul meu l-a indragit din prima clipa.Ne-am jucat in bucatarie: am facut pandispanul, am amestecat, am decorat.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 100 gr unt topit
  • 100 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 100 gr ciocolata neagra topita
  • 2 lg cacao
  • 200 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 125 gr crema de branza
  • 100 gr ciocolata topita
  • Decor:
  • 200 gr ciocolata alba sau neagra
  • bomboane decor
  • bete( eu am folosit de frigarui)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cake Pops:

Ouale le batem cu un mixer impreuna cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul, cam 5 minute, adaugam untul topit , laptele caldut , amestecam bine apoi punem faina amestecata cu praful de copt si cacao, iar la urma ciocolata topita. Amestecam cu grija pana ciocolata s-a incorporat bine apoi o punem la copt intr-o tava tapepata cu hartie de copt (25/35) la 180 grade cam 30 -35 minute.

Lasam blatul sa se raceasca, apoi il sfarmam bine si adaugam ciocolata topita, si cate putin din crema de branza pana capata o consistenta pe care o putem modela. Modelam aluatul sub forma de oua ,nu foarte mari caci atunci sunt prea grele, le infigem in bat , cam pana la jumatate, le punem pe o tava si le dam la congelator cam 15- 20 minute pentru a se intari.

Intre timp pregatim glazura, adica topim ciocolata pe baie de aburi sau la microunde, si ne punem la indemana bilutele de ornat.Ciocolata trebuie sa fie calda , nu fierbinte deoarece atunci va curge prea tare. Daca topipti ciocolata alba puteti sa adaugati coloranti alimentari – rosu , verde, albastru (e optional), ciocolata trebuie pusa intr-un pahar nu foarte lat.

Scoatem de la congelator prajiturelele si pe rand le scufundam in ciocolata topita , le scoatem si le rotim putin cu batul,  pana vedem ca ciocolata s-a intarit putin si apoi presaram bombonelele colorate. Aveti nevoie de o bucata de polistiren sau o sita de bucatarie cu gauri mari intoarsa in jos, unde sa le lasam sa se raceasca complet.

Le putem pastra intru-un loc racoros, daca  mai raman  !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cake Pops" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura pe bat