Prajitura insiropata cu ciocolata amaruie si crema de budinca cu frisca

de rivka in Prajituri, 5 Dec 2009 | 16249 vizualizari

 

Reteta am adaptat-o dupa prajitura insiropata postata de Michelle, este una dintre cele mai bune prajituri facute de mine pana acum, merita incercata, daca aveti ustensile de bucatarie sa o puteti decora frumos si mai bine, eu nu am deci nu mi-a iesit perfect decorul...

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt stins in putin otet
  • sirop:
  • 250 ml apa
  • 2 linguri cacao neagra
  • 50 grame zahar glazura
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 grame ciocolata amaruie 85% cacao
  • decor:
  • 350 ml frisca lichida
  • 1 plic de budinca la rece (eu am folosit de fructe de padure fragi)
  • ciocolata amaruie 85% cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura insiropata cu ciocolata amaruie si crema de budinca cu frisca:

Se incalzeste cuptorul la 200 grade.

Se prepara blatul : se freaca cele 5 galbenusuri cu cele 5 linguri de zahar si zaharul vanilat.Albusurile se bat spuma batz.Se adauga cele 5 linguri de faina peste galbenusuri, se amesteca bine cu o lingura de lemn, se adauga si albusurile batute spuma si se amesteca de jos in sus, la sf se adauga si 1 lingurita de praf de copt stins in putin otet.

Se toarna aceasta compozitie in tava de cuptor tapetata pe hartie de copt, se face testul cu scobitoarea cand e gata se scoate se lasa la racit.

Siropul se prepara pe aragaz, se caramelizeaza 50 gr zahar in o lingura de apa, se aduga restul de apa, cele 2 linguri de cacao, se da un clocot se lasa sa se raceasca.

Glazura: se topeste ciocolata amaruie in cca 100 ml frisca lichida pe foc amestecandu-se.

Decor: la bain marie se topeste ciocolata amaruie, se intinde calda pe hartie de copt, se lasa sa se raceasca se decupeaza inimioarele(daca aveti forma e ideal eu am decupat cu cutitul).

Se bate frisca cu mixerul impreuna cu plicul de budinca la rece pana se intepeneste.

Blatul racit se rastoarna pe o alta hartie de copt se stropeste cu siropul de cacao.

Se taie blatul patrate, se aseza intr-o alta tava, se unge fiecare patratel de prajitura cu glazura de ciocolata, se decoreaza cu crema de frisca cu budinca si cate o inimioara de ciocolata.(daca aveti ustensile e si mai bine eu am folosit un cornet de hartie...)

Se da la rece.

E super prajitura asta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura insiropata cu ciocolata amaruie si crema de budinca cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

adnas54 1

08.02.2010, 18:11

Eu care ador prajiturile, mi se pare apetisanta.Sanda

epurasha2bb 1

17.02.2010, 20:52

foarte frumos! si dulcica foc roz cu inimioare negre arata super!

elena1988 1

10.02.2011, 16:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Valurile Dunarii