Prajitura Ingerilor - Angels Cake

de MyFancyCake in Prajituri, 3 Ian 2012 | 17192 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 albusuri (oua marimea M), 
  • 175 gr zahar pudra,
  • 150 gr faina,
  • 1/2 lingurita praf de copt,
  • 1/2 lingurita esenta migdale,
  • 1/2 lingurita esenta vanilie,
  • un praf de sare,
  • 200 gr zahar fin
  • Pentru toppingul de fructe de padure avem nevoie de
  • 200 gr fructe de padure,
  • 150 gr zahar,
  • 2 portocale,
  • 2 lingurite amidon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Ingerilor - Angels Cake:

Se cerna faina si se amesteca cu zaharul pudra cernut si el.

Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Se adauga praful de copt, esenta de vanilie si esenta de migdale. Cand compozitia se intareste di nou, adaugam zaharul fin, cate 2 lingurite o data.

Peste albusurile batute spuma se adauga 1/3 din faiana amestecata cu zaharul pudra. Se incorporeaza usor prin "rasturnare "cu ajutorul unei spatule. Se repeta operatia de 2 ori cu restul de faina.

Aluatul se toarna intr-o forma neunsa si se coace la 170 grade Celsius timp de 40 de minute.

Se verifica daca este copt cu testul scobitorii.

Cand este gata scoatem prajitura din cuptor, intoarcem forma cu fundul in sus si o lasam la racit pe un gratar.
Dupa ce s-a racit complet, se desfac marginile cu
ajutorul unui cutit  apoi se rastoarna pe un platou. Se pudreaza cu zahar pudra si se serveste cu topping de fructe de padure.
Pentru topping amestecam fructele de padure cu zaharul si le punem pe foc.

Amestecam sucul de la 2 portocale cu amidonul si il turnam peste fructele de padure.

Fierbem sosul pana se ingroasa usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ingerilor - Angels Cake" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (28)

mena29 1

09.01.2012, 15:07

Foarte frumoasa!

Ana_Maria269 1

10.01.2012, 18:12

Wow! Arata uimitor si cu singuranta isi merita numele. Felicitari!

Dya Daniela Andrei 1

08.05.2013, 16:04

Delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Prajitura din albusuri cu visine