Prajitura in dungi

de deliciousflavours in Prajituri, 28 Mai 2012 | 72216 vizualizari

 

Prima data cand am vazut aceasta prajitura am fost atrasa de aspect, nu-i asa ca este de efect? :) Foile sunt delicioase, cu crema de gris nu ma prea impac eu :P, astfel ca data viitoare probabil voi incerca sa reinventez prajitura cu o crema de vanilie ;)
Va doresc o saptamana frumoasa, pupici!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foaie cu mac:
  • 150 ml smantana
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri mac macinat
  • Ingrediente foaie cu nuca:
  • 150 ml smantana
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • Ingrediente foaie cu cacao:
  • 150 ml smantana
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri rase cacao
  • Ingrediente crema:
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri gris
  • 200 gr zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 175 gr unt/margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in dungi:

Pentru toate cele 3 foi procedam la fel si anume: galbenusul il mixam cu zaharul, adaugam smantana, apoi treptat si faina amestecata cu praful de copt si macul macinat/nuca macinata/cacaoa. Separat batem spuma albusul cu un strop de sare si incorporam incet in cealalta compozitie. Turnam intr-o tava (23/33cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit circa 25 minute.

Cat timp foile se racesc vom pregati crema. Punem laptele la fiert si cand da in clocot adaugam grisul in ploaie, amestecand continuu sa nu faca cocoloase. Cand s-a ingrosat, dupa aprox 5-7 minute, luam de pe foc, acoperim cu o folie alimentara si lasam sa se raceasca complet. Untul/margarina il mixam cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Adaugam treptat grisul racit si continuam sa mixam.

Impartim crema in 3 parti egale, intindem pe fiecare foaie, incepem cu foaia cu mac, apoi cea cu cacao si in final acoperim cu foaia cu nuca. Deasupra eu am turnat glazura Duo de la Dr.Oetker, dar puteti sa puneti orice fel de glazura.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in dungi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

deliciousflavours 1

18.06.2012, 16:20

Multumesc frumos Alinutza!

Lina24 1

06.01.2016, 09:08

foarte buna

geni_nita 1

20.10.2016, 15:54

please, help! Ce fel de smantana ai folosit? :S

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "DEA"