Prajitura glazurata

de aziz in Prajituri, 2 Ian 2011 | 9884 vizualizari

 

este o combinatie intre amandina si prajitura Yafa

 

INGREDIENTE

  • 7 lg zahar
  • visine (inghetate,din visinata,din compot...)
  • 4 oua
  • o cana ulei(18 lg)
  • 0 cana apa(18 lg)
  • o cana si jumatate faina pentru prajituri(18 lg)
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri nessquik
  • un praf sare
  • zahar vanilinat sau esenta de vanilie

sirop:

  • o cana zahar
  • jumatate de cana apa, jumatate cana cafea expresso

glazura:

  • 500 gr zahar
  • 150 ml apa
  • 3 lg cacao
  • o lingura miere de albine

sirop de ciocolata:

  • o ciocolata amara
  • 150 gr unt
  • 150 ml smintina pt frisca
  • 3 linguri nessquik
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura glazurata:

se bat albusurile spuma

se adauga zaharul si mixam pina se formeaza o bezea.

galbenusurile se amesteca cu sarea si vanilia dupa care amestecam cu bezeaua.

amestecam uleiul in fir apoi apa .

faina se amesteca cu praful de copt,apoi se adauga in amestecul lichid.

tava este una din aluminium cu dimensiunea la jumatate din din dimensiunea tavii de cuptor.

dam la cuptor 175 grade si verificam cu scobitoarea.

se lasa la cuptor 5 minute dupa care scoatem si punem visinele sau chiar de la inceput .

siropul :se fierbe apa se adauga cafeaua si zaharul lasam cam 5 minute .

acum siropul se pune ori cind este prajitura calda si siropul rece sau invers siropul cald si prajitura rece.

glazura:se fierbe apa cu zaharul pina cind siropul picurat intr-un pahar cu apa se transforma in perlute.

atunci se da deoparte se pune lingura de miere de albine si deasupra unei alte oale cu apa rece se freaca siropul energic pina se transforma in glazura .

cind s-a racit blatul se portioneaza si pe fiecare cubulet se toarna glazura iar deasupra ne jucam cu putin sirop de ciocolata ,obtinut din untul topit impreuna cu ciocolata amara nessquik-ul si smintina pt frisca.

 

TIPS-URI

1

daca glazura este prea tare se pune oala deasupra unei alte oale cu apa calda si chiar putem picura putina apa calda.glazura se freaca cu lingura de lemn.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura glazurata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa cu umplutura de bomboane Raffaello