este o combinatie intre amandina si prajitura Yafa
sirop:
glazura:
sirop de ciocolata:
se bat albusurile spuma
se adauga zaharul si mixam pina se formeaza o bezea.
galbenusurile se amesteca cu sarea si vanilia dupa care amestecam cu bezeaua.
amestecam uleiul in fir apoi apa .
faina se amesteca cu praful de copt,apoi se adauga in amestecul lichid.
tava este una din aluminium cu dimensiunea la jumatate din din dimensiunea tavii de cuptor.
dam la cuptor 175 grade si verificam cu scobitoarea.
se lasa la cuptor 5 minute dupa care scoatem si punem visinele sau chiar de la inceput .
siropul :se fierbe apa se adauga cafeaua si zaharul lasam cam 5 minute .
acum siropul se pune ori cind este prajitura calda si siropul rece sau invers siropul cald si prajitura rece.
glazura:se fierbe apa cu zaharul pina cind siropul picurat intr-un pahar cu apa se transforma in perlute.
atunci se da deoparte se pune lingura de miere de albine si deasupra unei alte oale cu apa rece se freaca siropul energic pina se transforma in glazura .
cind s-a racit blatul se portioneaza si pe fiecare cubulet se toarna glazura iar deasupra ne jucam cu putin sirop de ciocolata ,obtinut din untul topit impreuna cu ciocolata amara nessquik-ul si smintina pt frisca.
1
daca glazura este prea tare se pune oala deasupra unei alte oale cu apa calda si chiar putem picura putina apa calda.glazura se freaca cu lingura de lemn.