Pt blat:
Pt. crema:
Pt. krantz:
Blatul: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare pana se intaresc, apoi se pune zaharul pe rand si se mixeaza bine pana face tepi. Nuca macinata, faina si praful de copt se amesteca impreuna apoi se toarna peste spuma in doua transe si se amesteca prin rasturnare. La final se adauga nuca taiata bucatele mai mici. Se omogenizeaza si se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se la cuptor la 180 de grade pentru cca 25 minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate blatul din cuptor si se lasa la racit.(Eu am pregatit si blatul si crema cu o seara inainte si am asamblat-o doar ziua urmatoare).
Crema: Intr-o craticioara se amesteca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si laptele. Se pune pe foc mic, amestecand continuu pana obtinem o crema groasa dupa care se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca pana la omogenizare si se lasa la racit crema.
Krantz: Se topeste zaharul apoi se adauga nuca taiata marunt. Se toarna caramelul pe o foaie de copt si se lasa la racit. Se bate apoi cu ciocanul de snitele pana o maruntim.
Se toarna peste blat crema bine racita apoi deasupra se imprastie krantzul. Se da prajitura la rece dupa care se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
1
Crema se poate prepara si pe baie de abur.
2
Pt. o crema mai groasa se poate pune o lingura de faina in compozitia de galbenusuri.