una dintre prajiturile care era pe lista de favorite si in sfarsit executata.
sursa http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-deliciu-28539.html
Blat:
Tapetam o tava cu hartie de copt si intindem nuca taiata. Albusurile le batem spuma cu un varf de sare adaugam treptat zaharul si mixam pana devine o spuma densa. Adaugam nucile macinate si faina alba si amestecam de sus in jos . Turnam compozitia peste nuci si coacem blatul la 180 de grade timp de 25-30 de minute ,pana cand trece testul cu scobitoarea. Scoatem blatul din tava (nucile sa ramana deasupra) si ungem cu crema de ciocolata.
Crema:
Amestecam galbenusurile, zaharul, laptele si faina alba si punem crema la fiert pe baie de abur pana cand se ingroasa si apoi o lasam la racit. Batem frisca apoi adaugam treptat crema de oua si mai mixam putin pana cand devine o crema spumoasa.
Peste blat intindem jumatate din crema ,se intind biscuiti inmuiati in cafea apoi intindem deasupra restul de crema.
Daca doriti decorati cu un ciocolata sau bombonele de ciocolata.
Daca rezistati nu o taiati pana a doua zi.
1
Ca sa fie mai usor sa intindeti crema de ciocolata tineti borcanul cateva minute in apa fierbinte.