Prajitura festiva

de anca_rm in Prajituri, 8 Ian 2014 | 33766 vizualizari

 

O reteta pe care o facea o verisoara , este foarte buna

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -6 oua
  • -200 gr zahar
  • -5 linguri apa
  • -3pachete budinca (capsuni, zmeura, lamaie)120 gr
  • -1praf de sare
  • -1 praf de copt
  • Crema :
  • -4 galbenusuri de ou
  • -4 linguri faina
  • -0.5 l lapte
  • -6 linguri zahar
  • -semintele de la o pastaie de vanilie
  • -1 pachet unt 200 gr
  • Spuma
  • -4 albusuri
  • -7 linguri de zahar
  • Extra o ciocolata amaruie 75% cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura festiva:

 

Blat :

 Separam ouale

 Budinca o amestecam cu praful de copt

 Albusul il batem  cu un pic de sare pana cand se intareste

 Adaugam zaharul si batem pana cand devine ca si o crema

 Presaram budinca amestecand continuu din sus in jos cu o lingura de lemn , acum punem si apa pe rand cate o lingura .

 Turnam compozitia intr-o tava si dam la cuptorul incins pana cand nu se mai ia nimic pe scobitoare (25 minute)

 Crema :

 Galbenusurile le amestecam bine intr-o oala cu zaharul , faina ,laptele si semintele de vanilie .

 Punem pe foc mic si amestecam continuu pana se ingroasa

 Racim rapid (in apa rece amestecand continuu) si adaugam untul taiat cubulete .

 Spuma:

 Albusul il batem pe bain –marin pana cand obtinem o spuma tare ( si sa fie gatita)

Asamblam prajitura :

 Crema o turnam peste blat si o intindem uniform, deasupra cremei punem spuma si razuim o ciocolata amaruie deasupra

 Dam la frigider si portionam in momentul servirii

TIPS-URI

1

deasupra putem pune capucino

2

daca o sa puneti toate 3 plicurile de acelasi tip de budinca va iesi o culoare mai intensa (roz daca puneti budinca de capsuni , zmeura )

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura festiva" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rotite cu nuca de cocos