Prajitura Fanta

de Ubulika in Dulciuri, 30 Ian 2014 | 12655 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 100 ml ulei
  • 6 lg de zahar
  • 2 lg cacao
  • 4 lg faina
  • 1 praf copt
  • 500 branza de vaci
  • 200 g unt
  • 150 gr zahar
  • esenta de vanilie
  • 850 ml suc de portocale(eu am pus ceao)se poate face si cu fanta
  • 2 plicuri de budinca
  • 5 lg zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta:

Blatul:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul,nu trebuie sa se topeasca tot. Se adauga uleiul, cate putin si se mixeaza  pana la omogenizare.Se adauga apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt.Apoi se incorporeza incet albusurile facute spuma.Se pune aluatul in tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina .Se coace la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii (cca 25 min).Se lasa sa se raceasca in tava.

Crema:Untul moale se freaca cu zaharul pana devine spuma, apoi se adauga branza,esenta de vanilie si se mixeaza .Omogenizam.Intindem crema pe blatul racit si dam  la frigider.

Glazura:
Se prepara dupa indicatiile de pe plic, numai ca in loc de lapte punem sucul.
Am pus doar 850 ml de suc sa fie putin mai tare.Se amesteca pe foc pana se ingroasa.Cand este putin calduta se pune peste crema.Se da la frigider cam 2h sa se intareasca.
Se portioneaza dupa plac.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta