Prajitura Fanta

de Patricia Iordache in Prajituri, 23 Iul 2013 | 38344 vizualizari

 

M-am inspirat pentru aceasta reteta de pe blog-ul Edith's Kitchen. A iesit buna dar parca mi s-a parut crema de branza putin cam acrisoara pentru gustul meu. Celorlalti care au mancat, le-a placut foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua;
  • 100 ml ulei;
  • 6 linguri zahar;
  • 2 linguri cacao;
  • 4 linguri faina;
  • 1 pachet praf de copt;
  • Pentru crema:
  • 500 gr. branza de vaci (Lacteea sau Fricheso);
  • 200 gr. unt;
  • Esenta de vanilie Dr. Oetker (Butter vanilla);
  • Pentru glazura:
  • 850 ml. suc Fanta sau Santal (de portocale);
  • 2 plicuri budinca de vanilie;
  • 5 linguri cu zahar;
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta:

Cum preparam blatul:

Mixam putin galbenusurile cu zaharul astfel incat sa ramana fluide.

Adaugam uleiul putin cate putin si mixam in continuare. Punem faina amestecata cu cacao si prasful de copt.

Batem albusurile spuma si le incoropram usor in compozitia anterioara.

Tapetam o tava (a mea 35x25 cm) cu hartie de copt si turnam compozitia. Punem la cuptor, la 180 grade pentru aproximativ 25 min.

Cand este gata latul il lasam sa se raceasca in tava.

Cum preparam crema:

Topim usor untul la MW si il frecam cu zaharul pana devine spuma. Adaugam branza, esenta de vanilie si mixam foarte bine.

Crema o intindem peste blatul racit complet si punem totul la frigider pentru 2 ore.

Cum preparam glazura:

Urmam instructiunile de pe plicul de budinca doar ca in loc de lapte folosim cei 850 ml suc.

Cand este putin calduta, o turnam peste stratul de crema si dam la frigider pentru inca 2 ore.

O portionam cum dorim si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

RuxyRux 1

23.07.2013, 23:36

Excelenta...cu ani in urma o preparam si eu

Patricia Iordache 1

23.07.2013, 23:44

Ruxy...ma bucur ca ti-am amintit de anii trecuti.

marianascarlat 1

24.07.2013, 10:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta rapida cu branza