Intenţia mea era să prepar un chec cu vişine din vişinată, dar parcă tot prăjitura cu cremă -i mai bună. Aşa am ajuns ca blatul de chec să - l acopăr cu o cremă şi să iasă această prăjitură.
Pentru blat:
Pentru cremă:
Pentru decor:
Mai întâi se prepară crema: se pune la fiert 500 ml lapte cu zahăr. Se parat, într-un bol se amestecă cu telul 200 g făină cu 250 ml lapte (dacă laptele nu-i deajuns se mai poate adăuga puțin). Când laptele dă în clocot se pune amestecul de făină cu lapte și se fierbe până compoziția se îngroașă. Se ia de pe foc și se adaugă esența de rom apoi se pune la rece pentru 30 minute, acoperită cu o folie alimentară pentru a nu face crustă. Crema călduță se pune în vasul robotului, se adaugă untul rece și se bate până ce crema devine spumoasă. Se pune la rece până ce se va întrebuința.
Pentru blat se amestecă ouăle cu zahărul până devin spumoase. Se adaugă, în fir subțire, uleiul.
Făina, praful de copt, sare și cacaoa se amestecă într-un vas uscat.
La compoziția de ouă, se adaugă câte două linguri de făină alternând cu 3-4 linguri de lapte, până se termină ingredientele.
Compozișia se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt iar deasupra se pun vișinile scurse de zeamă și fără sâmburi. Tava se dă la cuptor 25-30 minute sau până când trece testul cu scobitoarea.
Peste prăjitură se întinde crema uniform, iar deasupra se pune glazură de ciocolată.
Se ornează cu ciocolată albă topită și vișine.