Este o prajitura delicioasa.Am gasit-o pe blogul lui Lili Musat careia ii multumesc.V-o recomand tuturor celor care nu au incercat-o pana acum o sa va placa sigur.
Ingredientele pentru foi le-am impartit in doua.Am facut cate doua foi sa nu se lase compozitia de albusuri.In total ies 4 foi.
Am batut albusurile(4 buc.) cu 4 linguri de zahar. Cand albusurile au fost spuma tare am adaugat nucile macinate (80g) si o lingura de faina. Am amestecat usor cu o lingura de lemn. Am copt doua foi pe dosul tavii. Am uns tava cu margarina si am tapetat-o cu faina. Am impartit compozitia in doua si am intins usor foaia cu ajutorul unui cutit. Se coc in cuptorul incins cca 10-15 min. La fel am procedat si cu celelalte doua foi.
Crema 1:
Am pus intr-o cratita galbenusurile(8 buc.), 6 linguri de zahar, 2 linguri amidon si am amestecat usor laptele sa nu faca cocoloase. Am pus crema la bain-marie si am amestecat pana se ingroasa. Am luat cratita de pe aragaz si in crema calduta am adaugat untul si esenta de vanilie.Am pus la racit crema.
Crema 2:
Topim zaharul si il punem pe o folie de aluminiu sa se intareasca, apoi il zdrobim cu un facalet. Eu l-am zdrobit in robotul de bucatarie. Mixam frisca si pe urma o amestecam cu zaharul zdrobit si nuca macinata.
Se umplu foile:se pune peste foaie prima data crema de vanilie pe urma crema de frisca pana punem toate foile.Ultima foaie o acoperim cu frisca si presaram nuca.Eu am pus deasupra glazura de ciocolata si nuca de cocos.
1
Am prajit nuca in cuptor cca 10 minute si pe urma am macinat-o. E mult mai gustoasa si aromata.